havadurum

“Savaş Mezarları Sergisi” büyük ilgi çekti

Çanakkale Belediyesi Kent Müzesi ve Arşivi ile Britanya Milletler Topluluğu Harp Mezarlıkları Komisyonu ortaklığında düzenlenen “Savaş Mezarları Sergisi” sevenleriyle buluştu.

370

“Savaş Mezarları Sergisi” Çanakkale Belediyesi Kent Müzesi'nde açıldı. Tarihi simgelerin yer aldığı sergi, çok sayıda sanatseverin ilgisini çekti. Sergi açılışına Belediye Başkan Vekili Umut Karagöz, Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, Britanya Milletler Topluluğu Harp Mezarlıkları Komisyonu Ülke Müdürü Burak Gündoğan, Troia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan, Belediye Meclis Üyeleri ile kentliler katılım sağladı.

Vatandaşlar sergi hakkında bilgiler edindi

Sergide açılış konuşmasını gerçekleştiren Britanya Milletler Topluluğu Harp Mezarlıkları Komisyonu Ülke Müdürü Burak Gündoğan, Harp Mezarlıkları Komisyonu'nun yaptığı çalışmaları katılımcılar ile paylaşırken, serginin içeriğine ilişkin katılımcılara bilgiler verdi. Açılış konuşmasının ardından kent sakinleri sergiyi ilgi ile gezerek, sergilenen fotoğraflar hakkında bilgi aldı.

(ATİLLA AKIN)
Paylaş