Sarıçay’daki ıslah çalışmaları sürüyor

Devlet Su İşleri (DSİ) 25. Bölge Müdürlüğü, Sarıçay’daki debinin kontrol altına alınması, taşkın risklerinin azaltılması ve çevresindeki yerleşim alanlarının korunması amacıyla başlatılan ıslah çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

644

Sarıçay’da başlatılan ıslah çalışmaları sürüyor. DSİ 25. Bölge Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı:

“Devlet Su İşleri (DSİ) 25. Bölge Müdürlüğü olarak, Çanakkale Merkez’de bulunan Sarıçay’da ıslah çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çalışmalar kapsamında, Sarıçay’ın debisinin kontrol altına alınması, taşkın risklerinin azaltılması ve çevresindeki yerleşim alanlarının korunması hedeflenmektedir.

Islah kapsamında, dere yatağının temizlenmesi, su akışını düzenleyecek yapısal önlemlerin alınması ve çevresel faktörlerin gözetilmesi gibi çeşitli çalışmalar yürütülmektedir.”

(HABER MERKEZİ)
Paylaş