havadurum

Sarallar çetesi çökertildi! İşte operasyonun son dakika ayrıntıları…

İstanbul’da ‘Sarallar’ olarak bilinen organize suç örgütüne şafak vakti baskın! Çete lideri ve 14 kişi gözaltına alındı!

3081

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘Sarallar’ grubu olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik büyük bir operasyon düzenledi. Sabah saat 05.00 sıralarında 18 adrese eş zamanlı baskın yapan ekipler, çete lideri Özgür Saral ve 14 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda çok sayıda silah ve mermi ele geçirildi. Peki, Sarallar çetesi kimdir? Sarallar çetesi ne gibi suçlara karıştı? İşte Sarallar çetesi çökertildi haberinin detayları…

Sarallar çetesi kimdir?

Sarallar çetesi, İstanbul’da faaliyet gösteren bir organize suç örgütüdür. Çete liderliğini Özgür Saral’ın yaptığı örgüt, örgüt kurmak, örgüte üye olmak, yağma, tehdit, kasten yaralama, adam öldürme, uyuşturucu ticareti, silah kaçakçılığı, kara para aklama gibi suçlara karıştığı tespit edilmiştir. Sarallar çetesi, aynı zamanda Sedat Şahin çetesiyle de kanlı bir çatışma halindedir. İki grup arasındaki çatışmalarda 25 çete üyesinin hayatını kaybettiği açıklanmıştır.

Sarallar çetesi nasıl çökertildi?

Sarallar çetesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü titiz bir çalışma sonucu çökertildi. Ekipler, Sarallar çetesinin faaliyetlerini, üyelerini, adreslerini, kullandıkları araçları, iş birliği yaptıkları kişi ve kurumları belirledi. Bu kapsamda, 18 Kasım Cumartesi günü sabah saat 05.00 sıralarında 18 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, çete lideri Özgür Saral ve 14 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise 1 adet av tüfeği, 4 adet av fişeği, 1 adet ruhsatsız tabanca, 67 adet fişek ve 1 adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi2. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ediyor. (Haber Merkezi)

Paylaş