Saliha Gizem Şahin için ilk duruşma görüldü

Boşanma aşamasındaki eşi Saliha Gizem Şahin'i iple boğarak öldüren Fırat Yıldızhan'ın ilk duruşması bugün Çanakkale Adliyesi'nde görüldü. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi.

1621

Olay, 16 Şubat'ta, Biga'da meydana geldi. Fırat Yıldızhan bir süredir ayrı yaşadığı, boşanma aşamasında olduğu Saliha Gizem Şahin'in Lapseki ilçesindeki evinin önüne geldi. Konuşmak istediğini söyleyen Yıldızhan, Şahin'i otomobille alıp, Biga istikametine doğru yola çıktı. İkili arasında otomobilde tartışma çıktı. Fırat Yıldızhan, Saliha Gizem'i iple boğdu.

Çelişkili ifadeleri dikkat çekti

Çanakkale'de, boşanma aşamasında olduğu Saliha Gizem Yıldızhan'ı öldüren Fırat Yıldızhan'ın davası bugün Çanakkale Adliyesi'nde görüldü. Bugün görülen davada, yeni iddialar ortaya atıldı. Davada, Saliha Gizem'in bir süre öncesinde Fırat Yıldızhan hakkında uzaklaştırma kararı aldığı ifade edildi. Sanık Yıldızhan’ın çelişkili ifadeleri duruşma salonunda dikkat çekerken Yıldızhan, bir önceki ifadelerinde şokta olduğunu öne sürdü. Duruşmada, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi.

İlk duruşma bugün görüldü

Davanın ardından konuşan Avukat Ahmet Erzi, "Saliha Gizem Şahin boşanmak üzere olduğu Fırat Yıldızhan ve kardeşi Yağız Yıldızhan tarafından öldürüldü. İlk duruşması bugün yapıldı. Yapılan duruşmada, maktullün ölümünden sonra tecavüze uğradığına dair adli tıp raporu da dava dosyasında yer aldı. Fırat Yıldızhan ve Yağız Yıldızhan’ın ilk eylemi bu değil. Aynı zamanda bir önceki eşlerine de bu şekilde tehdit ve hakaretlerde bulunuyorlar. Son kurban maalesef ki Saliha Gizem Şahin oldu.” dedi.

"Namus cinayeti diye gerekçe uydurmaya çalıştılar"

Sözlerine devam eden Terzi "Yanlarına getirdikleri balya ipiyle boğazından dolayarak iştirak halinde bu eylemi gerçekleştirdiler. Alınan savunmaları yine her zaman kadın cinayetleri dosyasında gördüğümüz üzere namus cinayeti diye gerekçe uydurmaya çalıştılar. Bunu da yapamadılar. Hiçbir şekilde öne sürebilecekleri bir namusa yönelik eylemi sergileyemediler. Duruşma 5 Eylül’e ertelendi. Her ne kadar Fırat Yıldızhan, akli dengesinin olmadığına yönelik savunma yapsa da duruşma salonunda sorulan sorulara makul cevaplar vermesinden dolayı bu savunması da gerçek dışı olarak kayıtlara geçti. Duruşmada her iki sanığın da ortak bir iradeyle maktulü öldürdükleri, öldürdükten sonra ilçe ilçe gezdirip gömmek için yer aradıkları ortaya çıktı. En ağır cezayı almaları için mücadelemize devam edeceğiz."

Bir sonraki duruşma, 5 Eylül 14.30'da görülecek.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş