Sahte mehdi ve müridi tutuklandı!

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Külcüler köyünde kendini 'mehdi' ilan eden Mustafa Çabuk ve beraberindeki 10 kişi, müritlerinden maddi kazanç sağladıkları gerekçesiyle tutuklandı.

437

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Külcüler köyünde, kendisini "mehdi" ilan eden Mustafa Çabuk ve suç örgütü üyesi olduğu tespit edilen 10 müridi, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Çabuk'un, müritlerinin dini inançlarını istismar ederek, gayrimenkullerini sattırıp kredi çektirdiği ve bu yolla maddi kazanç elde ettiği belirlendi.

Olay nasıl gelişmişti?

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Mustafa Çabuk’un 2020 yılında İstanbul’da kurduğu suç örgütünü, Bayramiç ilçesinin kırsalındaki termal tesislere ve doğa evlerine taşıdığını tespit etti. Çabuk, yaklaşık 18 ay önce depremzede olduklarını belirterek Külcüler köyüne yerleşmiş, buradaki Koç Termal ve Hilal Evleri'ni 2 yıllığına kiralayarak faaliyetlerini yürütmüştü. Örgüt üyelerinin sayısının 200 kişiye kadar ulaştığı öğrenildi.

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Mustafa Çabuk’un kurduğu örgütün müritlerine gayrimenkullerini sattırıp, kredi çektirerek maddi kazanç sağladığı ortaya çıktı. Çabuk ve beraberindekiler, "Çıkar amaçlı suç örgütü kurma" ve "Nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Aramada çıkanlar şok etti

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’nün titiz çalışmaları sonucunda, 8 Ekim’de Çanakkale Jandarma Komutanlığı’nın desteğiyle bir operasyon düzenlendi. Operasyonda, Mustafa Çabuk’un ikamet ettiği yerlerde aramalar yapıldı. Bu aramalarda, 275 bin TL para, tabanca, 10 fişek, 10 telefon, 3 bilgisayar kasası ve 3 laptop ele geçirildi. Gözaltına alınan 16 şüpheliden 11’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş