Şahin; "Çanakkale Ruhu, Cumhuriyetimizin Temelidir"

Türkiye Belediye Başkanları Birliği Çanakkale Temsilcisi Başkanı Mehmet Ünal Şahin, 10 Ağustos Anafartalar Zaferi’nin 109. Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

529

Şahin mesajında şunları ifade etti. “Anafartalar Zaferi, yüce milletimizin Çanakkale'de kazandığı en büyük, en parlak ve en destansı zaferlerden biridir. Çanakkale Savaşları'nın her bir cephesi, eşsiz mücadelelere ve kahramanlığa ev sahipliği yapmıştır. Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasında gerçekleştirilen taarruzlar, düşmanı ağır zayiatlarla püskürtmeyi başarmış ve Anafartalar Zaferi'ni tarihe kazandırmıştır.

İşgal kuvvetleri, savaşın kaderini değiştirmek amacıyla Conkbayırı Tepesi'ni ele geçirmeye çalışmış, tüm savaş taktiklerini uygulamışlardır. Ancak Anafartalar'da, vatan, millet ve bayrak uğruna canını feda etmeyi göze alan bir milletin fertleri ile karşılaşmışlardır. Savaş meydanında bir yıldız gibi parlayan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk ile aynı amaç ve kararlılıkla hareket eden bu aziz millet, dünya tarihine altın harflerle kazınacak kahramanlıklarına bir yenisini daha eklemiştir. Bu zafer, bağımsızlığımızın temellerini atmış ve Kurtuluş Savaşı'nın kıvılcımını yakmıştır.

Anafartalar Zaferi, Milli Mücadele'ye ve bağımsız Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda önemli bir kilometre taşıdır. 10 Ağustos, 19 Mayıs, 23 Nisan ve 30 Ağustos gibi, Cumhuriyete giden yolda önemli bir dönüm noktasıdır.

O günden bugüne sergilenen dayanışma ve Çanakkale Ruhu, milletimizin birleştiğinde tüm zorlukların üstesinden gelebileceğini bir kez daha göstermektedir. Aziz şehitlerimizin ilhamıyla, aynı inanç, kararlılık ve duruşla Cumhuriyetimizin aydınlık geleceğini inşa etmek için çaba gösteriyoruz. Çanakkale ruhunu diri tutarak ve şehitlerimizin emanetine sahip çıkarak, Cumhuriyetimizi her geçen gün daha da güçlendirerek, ülkemizi dünyanın en müreffeh ülkelerinden biri haline getireceğiz.

Çanakkale Savaşı'nın en önemli kara çarpışmalarından biri olan ve Atatürk'ün komutasında kazanılan Anafartalar Zaferi'nin 107. yıldönümünü kutluyor; bu kurtuluş destanını yaratan kahraman Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, milletimiz için canını hiçe sayan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş