havadurum

Şahin “19 Mayıs, kararlılık, azim ve mücadeledir”

Türkiye Belediye Başkanları Birliği Çanakkale İl Temsilcisi Mehmet Ünal Şahin; “Gençlerimiz, Cumhuriyetimizin çağdaş uygarlık yolunda hak ettiği yere ulaşmasında en büyük güvencesidir” dedi.

1020

Türkiye Belediye Başkanları Birliği Çanakkale İl Temsilcisi Mehmet Ünal Şahin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Dünyada bu denli gurur günü yaşayan ender ülkelerden olduğumuzu dile getiren Başkan Şahin, mesajında şunları dile getirdi; “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın heyecanını ve coşkusunu yaşıyoruz. Dünyada sadece birkaç ulusun sahip olduğu bu gurur günlerimizden biri daha, 105 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı özgürlük meşalesi, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolun önemli bir dönüm noktasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dört bir yanı işgal edilmiş, ordusu dağıtılmış bir milletin asla umutsuzluğa kapılmadan, en karanlık anlarda bile “Geldikleri gibi giderler” diyerek kurtuluş mücadelesini başlatan lideridir” ifadesini kullandı.

“Atatürk, 19 Mayıs’ı Cumhuriyetimizin en dinamik kesimi olan Türk gençliğine armağan etmiştir”

Cumhuriyetimizin çağdaş uygarlık yolunda hak ettiği yere ulaşmasında gençlerimizin en büyük güvencesi olduğunu vurgulayan Mehmet Ünal Şahin; “19 Mayıs, kararlılık, azim ve mücadele anlamına gelir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, genç Cumhuriyetimizin en dinamik kesimi olan Türk gençliğinin bu vasıflara sahip olduğuna inandığı için 19 Mayıs’ı gençlere armağan etmiştir. Gençlerimiz, Cumhuriyetimizin çağdaş uygarlık yolunda hak ettiği yere ulaşmasında en büyük güvencemizdir. Bu değerli emaneti sonsuza dek korumak ve gelecek nesillere daha da yücelterek aktarmak adına, gençlerimizin çok çalışması ve kendilerini bilimsel ve kültürel anlamda en iyi şekilde yetiştirmesi gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş