havadurum

Sahibinden.com'da büyük kriz! Sahibinden.com'dan ilk açıklama geldi!

Sahibinden.com'da büyük kriz! Domain sorunu mu, yoksa başka bir sorun mu? Sahibinden.com’dan ilk açıklama geldi!

2325

Türkiye'nin önde gelen ilan sitelerinden sahibinden.com, hem web sitesi hem de uygulama üzerinden erişilemez durumda. Kullanıcılar, "Bu siteye ulaşılamıyor, www.sahibinden.com ana makinesinin sunucu IP adresi bulunamadı" uyarısıyla karşılaşıyor. İddialara göre, sahibinden.com'un domain süresinin dolması ve domainin başka birinin tarafından satın alınması nedeniyle bu erişim sorunu yaşanıyor.

Uzun süredir erişim sıkıntısı yaşanıyor

Milyonlarca ilanın bulunduğu sahibinden.com'da özellikle gayrimenkul ve otomobil satışı yapan kullanıcılar, uzun süredir erişim sıkıntısı yaşıyor. Sosyal medyada en çok konuşulan konu haline gelen olayda, ABD'li bir domain firması olan Network Solutions'ın sahibinden.com'un alan adını dondurduğu belirtiliyor.

Alan adının kilitli olduğu bildirildi

Network Solutions'ın internet sitesinde sahibinden.com'un alan adının kilitli olduğu bildirildi. Firma, kilitlenme durumlarına genellikle alan adının iflas davası, ticari marka anlaşmazlığı, mülkiyet anlaşmazlığı gibi nedenlerin yol açtığını belirtiyor.

Kullanıcılar erişim sorununun çözümünü bekliyor

Alınan bilgilere göre, bu tür kilitlenmelerin yaygın nedenleri arasında alan adının iflas davası, ticari marka anlaşmazlığı, mülkiyet anlaşmazlığı gibi anlaşmazlıklar yer alıyor. Ayrıca, mevcut alan adı sahibinin kendi alan adının kilitlenmesini talep etmesi durumunda benzer sorunların yaşanabileceği ifade ediliyor. Kullanıcılar, gelişmeleri yakından takip ederek erişim sorununun çözümünü bekliyor.

Sahibinden'den ilk açıklama geldi

Sahibinden.com, Instagram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi, “Alan adı hizmeti sağlayan firmayla yaşadığımız teknik bir sorun nedeniyle platformumuza şu anda erişim sağlanamamaktadır. Sorunun en kısa sürede giderilmesi için ilgili firmanın çalışmaları devam etmekte olup konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş