Sağlıklı nesiller, sağlıklı gelecek için anne sütü

Eceabat Toplum Sağlığı Merkezi Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi, 1-7 Ağustos 2024 tarihleri arasında Dünya Emzirme Haftası kapsamında önemli bir etkinlik düzenledi.

1107

Eceabat, 1-7 Ağustos 2024 – Eceabat Toplum Sağlığı Merkezi Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi, Dünya Emzirme Haftası kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenledi. Etkinlik çerçevesinde, Şerife Melis Zileli Aile Sağlığı Merkezi önünde kurulan stantla, anne sütünün ve emzirmenin önemi vatandaşlara teker teker vatandaşlara anlatıldı.

Standın açılışında, anne sütü ve emzirmenin sağlık üzerindeki faydalarını anlatan bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Eceabat Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri, anne sütünün bebek sağlığı açısından kritik bir öneme sahip olduğunu belirterek, emzirmenin teşvik edilmesi gerektiğini vurguladılar. Etkinlik, toplumu bilgilendirme ve emzirme konusundaki farkındalığı artırma amacı güdüyordu. “Sağlıklı Nesiller, Sağlıklı Gelecek için Anne Sütü!” temasıyla gerçekleştirilen bu etkinlik, emzirmenin ve anne sütünün sağlığa olan katkılarının daha geniş bir kitleye ulaşması hedeflendi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş