havadurum

Sağlık çalışanlarına önemli eğitimler

Çanakkale Sağlık İl Müdürlüğü, acil servislerde görev yapan sağlık çalışanlarının aile içi şiddet ve intihar girişimleriyle mücadelede farkındalığını artırmak için kapsamlı bir eğitim programı düzenledi.

359

Çanakkale Sağlık İl Müdürlüğü, acil servislerde görev yapan sağlık çalışanlarının aile içi şiddet ve intihar girişimleriyle mücadelede farkındalığını artırmak için önemli bir adım attı. Kamu ve özel kurum hastanelerinin acil servis personellerine yönelik düzenlenen eğitim programında, "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Formu" ve "İntihar Girişimleri Kayıt Formu"nun doldurulması ile ilgili detaylı bilgiler verildi. Sağlık çalışanları, bu formları nasıl dolduracaklarını ve ilgili prosedürleri yerine getirirken dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda eğitim aldılar.

Kurum psikologları tarafından verilen eğitimlerde, aile içi şiddet ve intihar girişimlerinin tanınması, gerekli müdahalelerin yapılması ve formların doğru bir şekilde doldurulması konuları ele alındı. Eğitime katılan sağlık çalışanları, bu vakalara karşı daha duyarlı hale gelerek, gerekli desteği ve yönlendirmeyi sağlayabilecek bilgi ve becerilerle aile içi şiddet ve intihar girişimleri gibi durumlara karşı daha donanımlı hale gelmiş olacaklardır.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş