Sağlığını erteleme, harekete geç

Biga Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve Pakt Plus AVM’de kurulan stantlarda, Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından broşürler dağıtıldı. Sağlıklı beslenme, yaşam kalitesinin arttırılması ve obezite konularında yapılan bilgilendirme çalışmalarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

489

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası'nın teması olan “Sağlığını Erteleme, Harekete Geç” kapsamında Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü önemli bir farkındalık etkinliği düzenledi. Etkinlik, “Alışkanlıklarımızı Değiştiriyoruz, Sağlıklı Besleniyoruz” sloganıyla gerçekleştirildi.

Biga'da farkındalık yaratıldı

Biga Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve Pakt Plus AVM’de kurulan stantlarda, Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından vatandaşlara sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşam biçiminin iyileştirilmesi ve obezite konularında bilgi verildi. Broşürler dağıtılarak, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının benimsenmesi ve yaşam kalitesinin arttırılması hedeflendi.

Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan açıklama; “Optimal sağlık ve iyilik halinin temeli yeterli ve dengeli diğer bir deyişle sağlıklı (optimal) beslenmeye dayalıdır. Bu doğrultuda sağlıklı (optimal) beslenmedeki amaç; yaşam boyu tüm bireylerin sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin arttırılması ve sağlıklı yaşam biçiminin benimsenmesini (sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite alışkanlığı, alkol ve tütün kullanımının önlenmesi) sağlamaktır.

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftasınım ama teması “Sağlığını Erteleme, Harekete Geç” kapsamında “Alışkanlıklarımızı Değiştiriyoruz, Sağlıklı Besleniyoruz.“ Sloganı ile Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü personellerimiz tarafından farkındalık yaratmak amacıyla Biga Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve Pakt Plus AVM’de stant kurularak “Sağlıklı Beslenme, Sağlıklı Yaşam Biçiminin İyileştirilmesi ve Geliştirilmesi ve Obezite” konularında vatandaşlarımıza broşür dağıtılarak bilgilendirme yapılmıştır” ifadelerine yer verildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş