havadurum

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nden suç duyurusu!

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Çanakkale il Başkanlığı Gazze’de ve Filistin’de işlenen soykırım ve savaş suçu için suç duyurusunda bulundu.

975

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Çanakkale il Başkanlığı İsrail’in Gazze’de ve Filistin’in diğer yerlerinde uyguladığı soykırım ve savaş suçu için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

"Bunların ispata ihtiyacı yoktur"

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi İl Başkanlığından yapılan açıklamada “İsrail Cumhur Başkanı , Başbakanı ve diğer yetkililer hakkında yaptırdıkları soykırım ve savaş suçu için savcılığa suç duyurusunda bulunarak soruşturma açılmasını talep ettik. Çünkü 7 ekim 2023 ‘ten beri bir toplumun her türlü abluka altına alınıp sivil, çocuk, kadın, yaşlı ve hastaları öldürülmektedir. Hatta hastaneler bombalanmaktadır. Sadece hastanelerde binlerce hasta,bebek ve yaşlı katledilmiştir. Bunların ispata ihtiyacı yoktur. Haberleşme vasıtalarında canlı yayında izlenmektedir. Ayrıca İsrail’li yetkililer tarafında bu katliamın süreceği ifade edilmektedir. Bütün uluslararası sözleşmeler hiçe sayılmaktadır. En acımasız insanlık dışı eylemler binlerce çocuk, kadın, yaşlı ve hastaların ölümüne sebep olmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Suç duyurusunda bulunuldu

İsrail’in uyguladığı politikayı eleştiren ve bunun için su duyurusunda bulunduklarını açıklayan Saadet Partisi ve Gelecek Partisi “İsrail savunma bakanı “İnsansı hayvanlarla savaşıyoruz. Gazze’ye insani yardım değil patlayıcı girecek.” gibi demeçlerle maksatlarını açıkça beyan etmektedir. Ayrıca katliamlar kimyasal silah (fosfor bombası) kullanılarak yapılmaktadır. Bütün bunlar canlı yayınlarda Dünya kamuoyunun gözü önünde yapılmaktadır. Gazze ve Filistin halkını topyekün yok etme , sivil halkı sürgün etme gayesi gütmektedir. Maalesef çifte pasaportlu yahudilerde İsrail ordusuna katılarak bu suçları işlemişlerdir” sözlerini kullandı. Bu yüzden bunun suç sayıldığını söyleyerek davanın takipçisi olacaklarını açıkladı.

(Saim Tunçman)

Paylaş