havadurum

Ronaldinho Öldü Mü? Futbol Dünyasını Sarsan İddia Hakkında Gerçekler

Sosyal medyada dolaşan Ronaldinho’nun öldüğüne dair iddialar, futbolseverleri endişelendirdi. Ancak Brezilyalı yıldızın sağlık durumu hakkında yapılan haberlerin asılsız olduğu ortaya çıktı. Ronaldinho’nun hayranları, yalan haberlere tepki gösterdi.

3007

Ronaldinho’nun öldüğüne dair iddialar, sosyal medyada hızla yayıldı. Ancak Brezilyalı futbolcunun sağlık durumu hakkında yapılan haberlerin yalan olduğu anlaşıldı. Ronaldinho’nun hayranları, yalan haberlere tepki gösterdi.

Ronaldinho Öldü Mü?

Twitter’da çıkan dedikoduya göre, Ronaldinho, Morristown ve Roswell arasındaki yolda geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi. Haberde, Ronaldinho’nun cesedinden kimliği çıktığı, alkol ya da uyuşturucuya dair herhangi bir bulguya rastlanılmadığı ifadelerine yer verildi1. Ancak bu haberin yalan olduğu, Ronaldinho’nun şu anda Brezilya’da keyif sürdüğü söylendi. Ronaldinho’nun telefon numarasını veren bir Twitter kullanıcısı, Ronaldinho’nun ailesinin evinin telefonunu arayarak durumunu teyit etmeye çağırdı.

Ronaldinho Kimdir?

Ronaldo de Assis Moreira, ya da bilinen adıyla Ronaldinho, 21 Mart 1980 tarihinde Brezilya’nın Porto Alegre şehrinde doğdu. Ofansif orta saha veya forvet mevkilerinde forma giyen Ronaldinho, dünyanın en iyi futbolcularından biri olarak kabul ediliyor. Ronaldinho, Portekizce’de “Küçük Ronaldo” anlamına geliyor. Bu lakabın sebebi ise Ronaldinho’nun küçük yaşlarda o sırada FC Internazionale Milano’da oynayan Ronaldo’ya duyduğu hayranlıktır. Diğer lakabı Gaûcho ise Brezilya’nın güneyindeki Rio Grande do Sul bölgesinde bazı futbolculara takılan, “mutlu” anlamında bir lakaptır.

Ronaldinho’nun Kariyeri

Ronaldinho, futbola Gremio kulübünde başladı. 2000-2001 sezonu boyunca birçok Avrupa kulübünün ve menajerin dikkatini çekti. Gremio kendisine gelen her astronomik teklifi geri çevirdi. Tekliflerin 75 Milyon Euro’ya kadar çıktığı iddia ediliyordu. Bu futbola kayıtsız kalamayan Luis Fernandez, Ronaldinho’yu Paris Saint-Germain FC’e getirmek için ısrarlı davrandı. Menajerliğini yapan Assis sonunda PSG’ye evet dedi ve 2001 yılında 5 yıllık bir anlaşmaya imza attı. İki takım arasında bonservis bedeli konusunda çıkan anlaşmazlık sonucu olay hukuki alana taşındı ve Ronaldinho 6 ay futboldan uzak kaldı. Sonunda 4,5 milyon dolarlık bonservis bedeli tespit edildi ve Ronaldinho tekrar futbola döndü.

Ronaldinho, 2003 yılında 21,250 milyon Euro bonservis bedeliyle Barcelona’ya transfer oldu. Barcelona’daki ilk maçına 27 Temmuz 2003 tarihinde çıktı. İlk maçından itibaren, PSG günlerinin tersine çok istekli, çok mücadeleci ve çok başarılı bir futbol ortaya koydu, her geçen gün de futbolunu geliştirdi. İlk senesinde Barcelona La Liga’yı ikinci bitirdi. Ronaldinho 32 maçta 15 gol atmıştı. 2004-2005 sezonunda ise Barcelona’nın La Liga şampiyonluğuna büyük katkı sağladı. Ronaldinho 35 maçta 9 gol atıp 14 asist yaptı. Ayrıca bu sezon FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu ödülünü kazandı. 2005-2006 sezonunda da Barcelona’nın Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunda önemli rol oynadı. Ronaldinho 32 maçta 17 gol atıp 8 asist yaptı. Bu sezon da FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu ödülünü kazandı. 2006-2007 sezonunda ise sakatlıklar ve form düşüklüğü nedeniyle beklenen performansı gösteremedi. Ronaldinho 26 maçta 9 gol atıp 10 asist yaptı.

Ronaldinho, 2008 yılında 21 milyon Euro bonservis bedeliyle AC Milan’a transfer oldu. Milan’da ilk sezonunda 32 maçta 10 gol atıp 10 asist yaptı. İkinci sezonunda ise 28 maçta 12 gol atıp 15 asist yaptı. Ancak Milan’ın Şampiyonlar Ligi’ne katılamaması nedeniyle Ronaldinho, Brezilya’ya dönmeye karar verdi. 2011 yılında 3 milyon Euro bonservis bedeliyle Flamengo’ya transfer oldu. Flamengo’da 33 maçta 15 gol atıp 9 asist yaptı. 2012 yılında ise 2,5 milyon Euro bonservis bedeliyle Atletico Mineiro’ya transfer oldu. Atletico Mineiro’da 48 maçta 16 gol atıp 24 asist yaptı. 2013 yılında ise Copa Libertadores şampiyonluğu yaşadı. 2014 yılında ise 2,5 milyon Euro bonservis bedeliyle Queretaro’ya transfer oldu. Queretaro’da 25 maçta 8 gol atıp 4 asist yaptı. 2015 yılında ise 1,5 milyon Euro bonservis bedeliyle Fluminense’ye transfer oldu. Fluminense’de 9 maçta 1 asist yaptı. 2015 yılında futbolu bıraktığını açıkladı.

Ronaldinho, Brezilya millî takımıyla da büyük başarılar elde etti. 1997 yılında FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası’nda şampiyonluk yaşadı. 1999 yılında ise ilk kez A millî takıma çağrıldı. Aynı yıl Copa America’da şampiyonluk yaşadı. 2002 yılında ise FIFA Dünya Kupası’nda şampiyonluk yaşadı. 2005 yılında ise FIFA Konfederasyonlar Kupası’nda şampiyonluk yaşadı. 2006 yılında ise FIFA Dünya Kupası’nda çeyrek finalde elendi. Ronaldinho, Brezilya millî takımıyla 97 maçta 33 gol attı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş