Resmi Gazete’de Neler Var?

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ve tebliglerle, yerel yönetimlerden ormancılığa, AB ilişkilerinden yargı kararlarına kadar geniş bir yelpazede önemli değişiklikler yapıldı.

136

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan başlıklar, ülkemizin hukuki ve ekonomik düzenini şekillendiren önemli kararları içeriyor.

YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik: Bu yönetmelik ile yerel yönetimlerin bütçe ve muhasebe işlemlerine ilişkin yeni düzenlemeler getirilmiştir. Değişikliklerle birlikte, yerel yönetimlerin mali yönetimi daha şeffaf ve etkin hale getirilmesi amaçlanmaktadır.

Orman Kanununun 16 ncı Maddesinin Uygulanması Hakkında Yönetmelik: Orman Kanunu'nun 16. maddesi kapsamında yapılan bu düzenlemeyle, ormanların korunması ve sürdürülebilir kullanımı için yeni tedbirler alınmıştır. Yönetmelik, orman yangınlarına karşı alınacak önlemler, orman ürünleri üretimi ve orman arazilerinin tahsisi gibi konuları kapsamaktadır.

Türkiye-Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) Mali Çerçeve Ortaklık Anlaşması Genel Tebliği (Sıra No:1)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No:2): Bu teblig ile Türkiye-Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği çerçevesinde yapılan anlaşmalarda değişikliğe gidilmiştir. Değişikliklerle birlikte, AB fonlarından Türkiye'ye yapılacak olan transferlerde yeni düzenlemeler getirilmiştir.

Türkiye-Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA II) Çerçeve Anlaşması Genel Tebliği (Sıra No:1)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No:4): Bu teblig de, Türkiye-Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği çerçevesinde yapılan anlaşmalarda yapılan bir başka değişikliği kapsamaktadır. Değişikliklerle birlikte, AB fonlarının kullanım alanları ve koşulları yeniden belirlenmiştir.

YARGI BÖLÜMÜ

Anayasa Mahkemesi Kararları: Anayasa Mahkemesi'nin bugünkü kararlarında, temel hak ve özgürlüklerin ihlali iddialarına ilişkin önemli değerlendirmeler yapılmıştır. Kararlar, yargı uygulamaları ve hukuk devleti ilkesi açısından önemli sonuçlar doğuracaktır.

İLÂN BÖLÜMÜ

İlan bölümünde yer alan yargı, ihale ve diğer ilanlar, ilgili kişilere ve kurumlara yönelik önemli bilgiler içermektedir. Özellikle T.C. Merkez Bankasınca belirlenen döviz kurları ve devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri, ekonomik aktörler için takip edilmesi gereken önemli verilerdir.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş