Resmi Gazete'de Bugün Neler Var 22 Ağustos 2024?

Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan yeni yönetmelikler ve tebliğlerle tarım, su kaynakları ve finans sektörlerinde önemli değişikliklere gidiliyor. Detaylar haberimizde...

474

Resmi Gazete'de yayınlanan yeni yönetmeliklerle, ülkemizin tarım ve su kaynakları yönetimi alanında önemli adımlar atılıyor. İşte detaylar...

Yürütme ve İdare Bölümü:

İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik:

Bu yönetmelik ile işlenmeyen tarım arazilerinin daha verimli kullanılması ve tarımsal üretime kazandırılması amaçlanıyor. Yönetmelikte, arazi kiralama süreçleri, kira bedellerinin belirlenmesi gibi konular detaylı bir şekilde düzenleniyor.

Su Kurullarının Görevleri ile Çalışma Usul ve Esasları Hakında Yönetmelik:

Su kaynaklarının etkin yönetimi ve korunması amacıyla hazırlanan bu yönetmelikte, su kurullarının görev ve yetkileri belirleniyor. Ayrıca, su kaynaklarının planlanması, kullanılması ve korunmasına ilişkin usul ve esaslar düzenleniyor.

Ürün İhtisas Borsasının Kuruluş, Faaliyet, İşleyiş ve Denetim Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik:

Bu yönetmelik ile ürün ihtisas borsalarının faaliyetleri daha şeffaf hale getiriliyor ve üreticilerin hakları korunuyor. Yapılan değişikliklerle, borsaların fiyat oluşum mekanizmaları ve denetim süreçleri iyileştiriliyor.

Havza Yönetimi Merkez Kurulu, Havza Yönetim Heyetleri ve İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurullarının Teşekkülü, Görevleri, Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Tebliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ:

Bu tebliğ ile mevcut havza yönetimi yapısının yeniden düzenlenmesi hedefleniyor. Yeni bir havza yönetimi sistemi oluşturulması için çalışmaların başlatıldığı belirtiliyor.

İlân Bölümü:

İlân bölümünde ise yargı kararları, artırma, eksiltme ve ihale ilanları ile birlikte T.C. Merkez Bankası tarafından belirlenen döviz kurları ve devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri yer alıyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş