havadurum

Resen atamalara Türk Eğitim-Sen Başkanı Demirbaş'tan tepki! 

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yayımlanan norm kadro atama sonuçlarının ardından anayasal hak ihlal edildiğini dile getiren Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş; “Kişiyi istemediği yere tayin edemezsiniz bunun ile ilgili birçok mahkeme kararı var ve bunu il milli eğitim müdürlüğü biliyor” dedi.

2750

Türk Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yayımlanan norm kadro atama sonuçlarına ilişkin Gazetemiz Çanakkale OLAY Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunarak; “2011 yılında resen atamalar denendi ve mahkeme kararları ile iptal edildi ve devlet binlerce TL zarara uğratıldı. Şimdi hangi akla hizmetle tekrar resen atamalar yapıldı” şeklinde konuştu.

“Şimdi hangi akla hizmetle tekrar resen atamalar yapıldı?”

Türk Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş, yayımlanan norm kadro atama sonuçlarının yayımlanmasıyla birlikte resen atamalarının yapıldığını dile getirerek; “Dün Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü norm kadro atama sonuçlarını yayınladı. Tam bir fiyasko. Resen atamaların yapıldığı ve her branşta değil bazı branşlarda yapıldığı görülmektedir. Anayasal hak ihlal edilmektedir. Kişiyi istemediği yere tayin edemezsiniz bunun ile ilgili birçok mahkeme kararı var ve bunu il milli eğitim müdürlüğü biliyor. 2011 yılında resen atamalar denendi ve mahkeme kararları ile iptal edildi ve devlet binlerce TL zarara uğratıldı. Şimdi hangi akla hizmetle tekrar resen atamalar yapıldı. Giderayak öğretmenlere eziyet edelim mi dediniz. Ben nasılsa gideceğim geri de kalanlar ne olursa olsun mu istediniz? Sorunlar yalnızca resen atama da değil boş kadroya isteyen olduğu halde atama yapılmaması. Ataması a ilçesinden b ilçesine çıkan öğretmen arkadaşın yayınlandıktan bir gün sonra aranıp c ilçesine verelim diye arayıp sonrasında kabul etmeyince tehditkar konuluyorsunuz. Bunlar kabul edilmez. Ve Türk Eğitim Sen Çanakkale Şubesi bunu kabul etmiyor etmeyecek ve sonuna kadar mücadele edecek. İl müdürünün gideceği duyumları var atamadan sorumlu il Mem yardımcısı resen emekli olacağı konuşuluyor bizim anladığımız giderayak öğretmenlerin içine ateşi atalım biz nasılsa gideceğiz mantığı ile hareket edip ortalığı karıştırmanın davalar sonucunda devletimizi zarara uğratmanın kime faydası olur? Nasıl iş yapıyorsunuz? Bu nasıl bir mantık?” ifadelerini kullandı.

“Bu yasal olmayan uygulamalardan bir an önce vazgeçin”

Yapılan uygulamayı kabul etmediklerini dile getiren Demirbaş; “Biz bu yaptığınız iş ve işlemleri kabul etmiyoruz. Ve her platformda yapılan haksız uygulamalara karşı olacağımızı beyan ediyoruz. Sayın yetkilileri bölge milletvekillerini sayın valimizi göreve davet ediyoruz. Resen atamaların bir an önce iptal edilerek isteyen öğretmeni istediği okula şartları uyuyor ise atayın. Ortalığı karıştırmayın. Öğretmen camiası sizi iyi ansın. Bu yasal olmayan uygulamalardan bir an önce vazgeçin” dedi.(Yusuf Sonkurt)

Paylaş