havadurum

Rektör Erenoğlu, "Hayalinizin Peşinden Gidin!"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından, "Geleceğin ÇOMÜ'lüleri; Hayalinizin peşinden gidin, hayaliniz hayatınız olsun" dedi.

406

Merakla beklenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Adaylar hızla tercih kılavuzlarından istedikleri bölüm ve üniversiteleri araştırmaya başladı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu konuyla ilgili açıklamada bulunarak, "Sevgili Gençler, Bugün Yükseköğrenim Kurumları Sınavının (YKS) sonuçları açıklandı. Öncelikle hayatınızda önemli bir kilometre taşı olan bu sınavın sonuçlarının her birinize mutluluk ve başarı getirmiş olmasını temenni ediyorum. Üniversiteli olmaya aday olan sizlere sesleniyorum; `Nereye gideceğini bilmiyorsan, gittiğin yolun bir önemi yoktur` sözünden hareketle öncelikli tavsiyem `nereye gitmek ve ne olmak` istediğinizle ilgili hayal kurmuş olmanız" dedi.

"Hayaliniz hayatınız olsun"
Erenoğlu sözlerine şu şekilde devam etti, "Üniversite tercihlerinizi yapacağınız bu süreçte; hangi mesleği yapmak istediğinizi, hangi alanda eğitim almak istediğinizi, yeteneklerinizi, hangi meraklarınız olduğunu bilmeniz çok önemli. Sizin için doğru olduğunu düşündüğünüz bölümü seçtikten sonra; bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde başarı oranı yüksek, üniversite-kent, üniversite-sanayi işbirliğine önem veren ve yurtdışı iş birlikleri olan, teknopark çalışmalarıyla fark yaratan ve mezun istihdamı konusunda proje üretebilen bir üniversite seçmelisiniz. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak her bir öğrencimizi, onlara emek veren kıymetli eğitmenlerini ve ailelerini kutluyor, alacakları kararların öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Geleceğin ÇOMÜ`lüleri; Hayalinizin peşinden gidin, hayaliniz hayatınız olsun."
(Erhan Taylan)

Paylaş