havadurum

Rektör Erenoğlu; "Hastanede gece denetimleri yapıyorum"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi'nde kit skandalı ve bıçak parası iddialarının ardından, Rektör Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu açıklamalarda bulundu.

691

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi'nde (ÇOMÜ) kit skandalı ve bıçak parası iddiaları, halk arasında ve kamuoyunda büyük bir rahatsızlık yarattı. Rektör Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu, yaşanan olumsuzluklara karşı, geceleri habersiz hastaneye giderek denetimlerde bulunduğunu açıkladı.

"Bütün süreç titizlikle ilerliyor"

Rektör Erenoğlu, “Kamuoyuna yansıyan konularda idari ve adli süreçler devam ediyor. Soruşturmacılar tarafından bütün süreç titizlikle ilerliyor. Burada kamu sağlığını ve halk sağlığını ilgilendiren bir hastane var ve bu hastanede ki hizmetlerin kaliteli ve sürekli yapılabilmesi için hastane yönetimiyle birlikte titizlikle çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

"Haftanın belli günlerini hastanede geçiriyorum"

Rektör Erenoğlu, konuşmasında “Haftanın belli günlerini hastanede geçiriyorum. Geceleri habersiz gidiyorum. Hastalarla, yemek dağıtım sırasında veya poliklinik hizmetleri sırasında orada bulunuyorum. İnsanlara nitelikli ve hak ettikleri sağlık hizmeti verilmesi birinci değerimiz” sözlerine yer verdi.

"Amacımız nitelikli hizmet vermek"

Bu süreçte hastaneye yapılan 3 milyar liralık yatırımın, donatılar hariç, sağlık hizmetlerinin niteliğini artırmak amacıyla planlandığını söyleyen Erenoğlu, “Bunu iyi bir planlamayla, poliklinik hizmetlerinden tutun ameliyat hizmetine kadar nitelikli hizmetin verilmesi açısından elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş