Rahvan Atçılar Kulübü’nün gösterisi beğeni topladı

Bayramiç Tarım ve Hayvancılık Panayırı etkinlikleri kapsamında Bayramiç Rahvan Atçılar Kulübü ilk kez gösteri sergiledi.

654

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bayramiç Belediyesi, Bayramiç Ziraat Odası, Bayramiç Süt Birliği, Bayramiç Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası katkılarıyla gerçekleştirilen Bayramiç Hayvancılık ve Tarım Panayırı, Bayramiç Belediyesi Kapalı Pazar Yeri'nde düzenlendi.

6-7-8 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşen Hayvancılık ve Tarım Panayırının açılışına, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Bayramiç Kaymakamı Emrah Bütün, Bayramiç Belediye Başkan Vekili Ufuk Karaoğlu, Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Onur Sinan Türkmen, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen, Bayramiç Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Arslan, Ezine Süt Üreticiler Birliği Başkanı Emrah Akbal, Kırmızı Et Üreticileri Birligi Başkanı Mehmet Güner, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, Biga Ziraat Odası Başkanı Güray Ergün, Çan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şahin, Ezine Ziraat Odası Başkanı Serkan Zehir, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Ünal Atıcı, Yenice Ziraat Odası Başkanı Fahrettin Özcan, Lapseki Ziraat Odası Başkanı Ali Balta, Eceabat Ziraat Odası Başkanı Özay Kuzu, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ferhan Savran, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Recep Bulut, Meclis Üyeleri Mehmet Özkurnaz, Sinan Yücel, Natık Civir, Ak Parti Bayramiç İlçe Başkanı Reşat Özen, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kooperatif Başkanları, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kurdele kesiminin ardından Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen, Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan, Belediye Başkan Vekili Ufuk Karaoğlu, Kaymakam Emrah Bütün ve Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’in açılış konuşmaları ile başlayan program sponsor firmalara plaket takdimi ile devam etti.

Açılışta halkoyunları gösterisinin ardından Bayramiç Kapalı Pazaryerini şenlik alanına dönüştüren panayır için hazırlanan stantlar gezildi.

Etkinliğe ilişkin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz yaptığı açıklamada “Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz, Bayramiç Belediyemiz, Bayramiç Ziraat Odamız, Bayramiç Süt Üreticileri Birliğimiz, Bayramiç Kırmızı Et Üreticileri Birliğimiz, Ticaret ve Sanayi Odamız ve Borsamız işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz bu panayır tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip ve üretici bazında önemli bir buluşma” dedi.

Çanakkale'de "tarım ve hayvancılık" denildiğinde Bayramiç'in yerinin ayrı olduğunun bilindiğini belirten Başkan Abdullah Deniz, "Bayramiç tarım ürünleri dendiğinde adından söz ettirmeyi başarıyor. Coğrafi İşaret tescilli ürünlerimiz, Bayramiç Beyazı, Bayramiç Helvası, Bayramiç Elması, Bayramiç zeytinyağı gibi birçok markalaşmış ve markalaşma niteliğinde birçok ürünümüz bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Tarım ve hayvancılığın tüm dünyada giderek daha fazla önem kazandığını vurgulayan Başkan Deniz, hem tarım ve hayvancılığın gelişimi hem de bu faaliyetler sırasında doğal kaynakların korunması için modern tarım teknikleri ve ekipmanlarının önemine dikkat çekerek, Panayırın tarım alanındaki yeniliklerin ve teknolojilerin paylaşılması açısından büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Bayramiç Tarım ve Hayvancılık Panayırının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Borsa Başkanı Deniz, Irk Yarışmaları, gösteriler ve seminerlerin yer alacağı üç gün sürecek Hayvancılık ve Tarım Panayırında emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkürlerimizi sunuyor, Panayırın tüm kesimler için hayırlı olmasını diliyorum” dedi

(HABER MERKEZİ)
Paylaş