havadurum

Rabia Birsen Güvercin kimdir? Kim Milyoner Olmak İster Rabia Birsen Güvercin 1 Milyon TL kazandı mı?

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılan Rabia Birsen Güvercin, dün gece açtırdığı 1 milyonluk sorunun cevabını doğru vererek 1 Milyon TL’nin sahibi oldu. Rabia Birsen Güvercin kimdir? İşte detaylar…

861

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında Rabia Birsen Güvercin açtırdığı son soruyu da bilerek şampiyon oldu. Özgüveni ile dikkat çeken biyoloji mezunu Rabia Güvercin sosyal medyada gündem oldu. 1 Milyon TL’lik soruya doğru cevap veren yarışmacı Rabia Birsen Güvercin kimdir? Detaylar haberimizde.

Rabia Birsen Güvercin kimdir?

Rabia Birsen Güvercin, 1999 yılında dünyaya geldiğini, aslen Konyalı olduğunu Ankara'da ailesiyle birlikte yaşadığını söyledi. Gaz Üniversitesi Biyoloji Bölümünde okuyan Güvercin, 5 yıllık eğitimin ardından bu yıl mezun olduğunu anlattı. Babasının kasap dükkanında geçtiğimiz yıl Kurban Bayramında kolunu kıyma makinesine kaptırdığını ifade eden genç yarışmacı, "Artık daha havalı bir kolum oldu" ifadelerini kullandı. Yeminli bir izci olduğunu ve hayvanlarla arasının çok iyi olduğunu dile getiren Güvercin'in şampiyonluk akşamı da izleyicileri ekrana kilitledi.

1 Milyon TL’lik soruyu açtırdı

Rabia Birsen Güvercin 1 Milyon TL'lik soruyu açtırdı. Açılan soru ise 'Türkiye'deki 81 ilin adında bu dört harften hangisi diğer üçünden daha az bulunur?' oldu. Güvercin, soruya B şıkkında yer alan V cevabını vererek ödülün sahibi oldu. Kim Milyoner Olmak İster'in 6’ıncı milyoneri olan Rabia Birsen Güvercin dakikalarca ayakta alkışlandı.

(Nilay Günay)

Paylaş