havadurum

PTT A.Ş. dolandırıcılara karşı uyardı

Posta, kargo, bankacılık ve e-ticaret gibi birçok alanda hizmet sunan PTT AŞ, son dönemde artan dolandırıcılık faaliyetlerine karşı müşterilerini korumak amacıyla sahte gönderi etiketleri konusunda vatandaşları uyardı.

779

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren PTT AŞ, şirket ismi ve güvenilirliğinin kullanılarak PTT Kargo gönderi etiketlerinde değişiklikler yapıldığını belirtti. Dijital olarak gerçekleştirilen bu sahte düzenlemelerle vatandaşların yanıltıldığını ifade eden PTT AŞ, bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karşı vatandaşların dikkatli olmaları için uyardı.

Yanıltıcı Gönderi Etiketleri ile Ücret Talebi

PTT AŞ, dolandırıcıların PTT Kargo gönderi etiketleri üzerinde dijital olarak alıcı, gönderici bilgilerini istedikleri gibi düzenlediğini ve bu yöntemle sipariş veren kişilerden ücret talep edildiğini tespit etti. Özellikle sahte e-ticaret siteleri veya sosyal medya platformlarındaki alışveriş bağlantıları üzerinden dolandırıcılık girişimlerinde bulunulduğu belirlendi. Yapılan açıklamada, yeniden düzenlenmiş gönderi etiketleriyle gerçek olmayan alışveriş ürünlerinin kargoya teslim edildiği izlenimi yaratılarak vatandaşların mağdur edildiğinin anlaşıldığı aktarıldı.

PTT mobil uygulaması ile kolay erişim

PTT A.Ş. tarafından yapılan açıklamada “Müşterilerimiz, gönderilerini PTT AŞ’ye ait resmî kurumsal web adresi üzerinden veya akıllı cihazlara ücretsiz olarak indirilebilen PTT Mobil Uygulamasındaki "Kargo Takip" sekmesinden sorgulayabilirler” denildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş