Polis şehit olmaktan değil emekli olmaktan korkuyor

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, polislerin yaşadığı ekonomik zorluklar, fazla mesai ücreti alamamaları ve amir baskısı gibi sorunları TBMM kürsüsünden dile getirdi. Ceylan, “Polisimiz şehit olmaktan değil, emekli olmaktan korkmaktadır. Stres, uzun çalışma saatleri ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle polisimiz kaygılı, mutsuz ve gelecekten umutsuzdur” diyerek polislerin özlük haklarının acilen iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

237

CHP Çanakkale Milletvekilleri Özgür Ceylan Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada polislerin içine düştükleri dar boğazı ve sıkıntılarını tek tek sıralarken, “Polislerimizin çok ciddi ekonomik sıkıntıları bulunmaktadır, özlük hakları acilen iyileştirilmelidir. Polisimiz şehit olmaktan değil, emekli olmaktan korkmaktadır. Stres ve ekonomik kriz koşulları altında fazla mesai ücreti almaksızın çalışma; amir, müdür baskısı gibi sayamayacağımız bir dolu sorun nedeniyle polisimiz kaygılı, mutsuz ve gelecekten umutsuzdur” diye konuştu.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Saadet Partisi’nin “Emniyet çalışanlarının intiharlarının araştırılması için TBMM’de araştırma komisyonu kurulması” için verdiği önergede CHP Grubu adına konuşarak, polislerin yaşadığı sorunları aktardı.

Konuşmasına TUSAŞ'a yapılan hain terör saldırısını lanetliyerek başlayan Özgür Ceylan, “Terör asla hedefine ulaşamayacaktır, tıpkı dünkü hain saldırıda olduğu gibi terörden medet umanlar karşılarında milletimizi ve kahraman güvenlik güçlerimizi bulmaya devam edeceklerdir” diye konuşurken, şehitlere de rahmet, yaralılara acil şifa diledi. Özgür Ceyan, önergeyle mesai kavramı olmaksızın ailelerini hiçe sayarak zor şartlarda, fedakârlıkla görevini yürüten Emniyet personelinin sorunlarına dikkat çekilmek istendiğini ifade ederken, “Takdir edilmek "Bir ihtiyacınız, eksiğimiz var mı?" diye sorulmak şöyle dursun, uzun mesai saatleri ve özlük haklarındaki yetersizliklerin, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü sonrası dahi etkisi süren tarikat, cemaat yapılanmasının etkisiyle yer yer yaşanan amir ve müdür baskısı polisimizi bunaltmış durumdadır” diye konuştu.

Cemaatlara-Tarikatlara “Geçit Yok”

Polis içerisinde tarikat, cemaat yapılanmasına kesinlikle izin verilmemesi gerektiğini ifade eden Özgür Ceylan, “Geçmişte bunun nelere yol açtığını hep birlikte gördük. Maalesef, aynı yanlışlar yine yapılıyor değerli arkadaşlar. Pırıl pırıl genç polisler görüyoruz, bu gençlerimizin işlerini severek, kendilerini adayarak yapmaları için onların üzerindeki her türlü siyasi baskı kaldırılmalıdır” dedi. Yaşanan baskılar nedeniyle hiçbir dönemde olmadığı kadar yönetimde keyfiyet ve adamcılık başladığını ileri süren Özgür Ceylan “Personelin psikolojisi bozulmuş, işini severek yapan polisimizin ayakları geri geri gitmeye başlamıştır” dedi.

Polis mutsuz ve umutsuz

Polislerin çok ciddi ekonomik sıkıntıları bulunduğunu ileri süren Özgür Ceylan, “Polisimizin özlük hakları acilen iyileştirilmelidir. Polisimiz şehit olmaktan değil, emekli olmaktan korkmaktadır. Stres ve ekonomik kriz koşulları altında fazla mesai ücreti almaksızın çalışma, amir, müdür baskısı gibi sayamayacağımız bir dolu sorun nedeniyle polisimiz kaygılı, mutsuz ve gelecekten umutsuzdur” dedi. Tüm bu olumsuzluklar sonucunda polis intihar vakalarınınd ikkat çekici düzeyde arttığını ifade eden Özgür Ceylan, “Dört vardiyalı on iki-otuz altı saatlik çalışma sistemiyle bir ömür görev yapmak ne kadar insanidir değerli milletvekilleri? Son dönemde icat edilen ikinci şark görevi de personelin aile düzenini paramparça etmektedir. Tabii, ikinci şarkını tamamlayan personelin varlığının yanında henüz şark görmemiş hamilikart yakınlarının varlığı da personelin motivasyonunu düşürmektedir. Geç olmadan polislerimizin çalışma hayatındaki tüm bu zorluklara önlem alınmalıdır değerli arkadaşlar. Namlunun ucunda yaşayan emniyet mensuplarımıza daha iyi bir çalışma şartı borcumuzdur” diye konuştu. Saadet Partisinin önergesinin lehinde olacaklarını açıklayan Özgür Ceylan, kendi son nefesiini alana dek konuyu takip edeceğini söyledi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş