Pişmanlıkla Beyan Rehberi güncellendi

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Pişmanlıkla Beyan Rehberi, güncellenerek kullanıma sunuldu.

950

Gelir İdaresi Başkanlığı, beyana dayanan vergilerde vatandaşların belli şartlarla vergi ziyaı cezası kesilmemesini esas alan uygulamalar kapsamında hazırladığı Pişmanlıkla Beyan Rehberi’ni güncelleyerek kullanıma sundu.

Konu ile ilgili olarak kurumdan yapılan bilgilendirmede şu ifadeler yer aldı:

“Pişmanlık ve ıslah; beyana dayanan vergilerde, vergi ziyaı cezasını gerektiren fiilleri işleyen mükelleflerle bunların işlenişine iştirak eden diğer kişilerin kanuna aykırı hareketlerini, vergi idaresine kendiliğinden haber vermeleri halinde, belli şartlarla vergi ziyaı cezası kesilmemesini esas alan uygulamadır. Bu kapsamda hazırlanan “Pişmanlıkla Beyan Rehberi” güncellenerek kullanıma sunulmuştur.

Söz konusu Rehberde;

Pişmanlık ve ıslah uygulamasının kapsamı, pişmanlık hükümlerinden kimlerin yararlanabileceği, pişmanlık ve ıslah kapsamına giren vergiler, pişmanlık ve ıslah hükümlerinden yararlanma şartları, yapılmakta olan vergi incelemesi ya da takdire sevk işlemine ilişkin vergi türünden farklı vergi türü için pişmanlıkla beyanname verilip verilemeyeceği, pişmanlık zammı oranı ve nasıl hesaplanacağı, işmanlık şartlarının ihlalinin sonuçları, gibi konularda açıklayıcı bilgilere ve örneklere yer verilmiştir."

Rehbere Gelir İdaresi Başkanlığı internet sayfasından,
• Doğrulanmış ve resmi sosyal medya hesaplarından,
• e-Posta bilgilendirme sisteminden,
• Dijital Vergi Asistanından (GİBİ), ulaşabilirsiniz.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş