havadurum

Pire Isırığı Nasıl Geçer? Pire Isırığı İçin Evde Uygulayabileceğiniz 9 Doğal Yöntem

Pire ısırığı nasıl geçer? Hem insanlarda hem de evcil hayvanlarda görülebilen, kaşıntı, kızarıklık ve şişlik gibi rahatsız edici belirtilere neden olan bir durumdur. İşte evde uygulayabileceğiniz 9 doğal yöntem.

1366

Pire ısırığı nasıl geçer sorusunun cevabını verdiğimiz bu yazımızda, evde uygulayabileceğiniz 9 doğal yöntem hakkında bilgi verdik. Umarız siz de bu yöntemleri deneyerek pire ısırığından kurtulursunuz. Ancak unutmayın ki, bu yöntemler tamamen doğal olup herkes için aynı etkiyi göstermeyebilir. Eğer pire ısırığı çok şiddetli ise veya alerjik bir reaksiyon oluştuysa mutlaka doktora başvurun.

Pire Isırığı Nasıl Geçer?

Evde pire ısırığına karşı uygulayabileceğiniz 10 doğal yöntem şunlardır:

Soğuk Kompres: Soğuk kompres, pire ısırığına en hızlı çözüm sunan yöntemlerden biridir. Soğuk kompres, ciltteki kan akışını azaltarak, kaşıntı, kızarıklık ve şişliği hafifletir. Isırılan bölgeye bir buz torbası veya soğuk suyla ıslatılmış bir bez uygulayın ve 15 dakika bekletin. Bu işlemi günde birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.

Zeytinyağı: Zeytinyağı, yağlı bir madde olduğu için pire ısırığının neden olduğu kapsaisin adlı maddenin ciltten uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Ayrıca zeytinyağı, cildi nemlendirir ve iyileştirir. Isırılan bölgeye bir miktar zeytinyağı sürün ve hafifçe masaj yapın. Sonra ılık suyla yıkayın.

Yoğurt: Yoğurt, içerdiği laktik asit sayesinde pire ısırığının neden olduğu kapsaisini nötralize eder ve cildi rahatlatır. Ayrıca yoğurt, soğuk olduğu için yanma hissini azaltır. Isırılan bölgeye buzdolabından çıkardığınız soğuk yoğurt sürün ve 15 dakika bekletin. Sonra ılık suyla yıkayın.

Limon: Limon, içerdiği sitrik asit sayesinde pire ısırığının neden olduğu kapsaisini parçalar ve ciltten uzaklaştırır. Ayrıca limon, antiseptik ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Bir limonu ikiye kesin ve isırılan bölgeye sürün. Sonra ılık suyla yıkayın.

Domates: Domates, içerdiği likopen adlı antioksidan sayesinde pire ısırığının neden olduğu kapsaisini yok eder ve cildi korur. Ayrıca domates, soğuk olduğu için yanma hissini azaltır. Bir domatesi rendeleyin veya dilimleyin ve isırılan bölgeye uygulayın. 15 dakika bekletin ve sonra ılık suyla yıkayın.

Süt: Süt, içerdiği kazein adlı protein sayesinde pire ısırığının neden olduğu kapsaisini bağlar ve ciltten uzaklaştırır. Ayrıca süt, soğuk olduğu için yanma hissini azaltır. Isırılan bölgeye buzdolabından çıkardığınız soğuk süt sürün veya pamukla uygulayın. 15 dakika bekletin ve sonra ılık suyla yıkayın.

Bal: Bal, içerdiği enzimler sayesinde pire ısırığının neden olduğu kapsaisini parçalar ve ciltten uzaklaştırır. Ayrıca bal, antiseptik, anti-inflamatuar ve nemlendirici özelliklere sahiptir. Isırılan bölgeye bir miktar bal sürün ve 15 dakika bekletin. Sonra ılık suyla yıkayın.

Diş Macunu: Diş macunu, içerdiği florür sayesinde pire ısırığının neden olduğu kapsaisini nötralize eder ve cildi ferahlatır. Ayrıca diş macunu, soğuk olduğu için yanma hissini azaltır. Isırılan bölgeye bir miktar diş macunu sürün ve 15 dakika bekletin. Sonra ılık suyla yıkayın.

Kahve Telvesi: Kahve telvesi, içerdiği kafein sayesinde pire ısırığının neden olduğu kapsaisini parçalar ve ciltten uzaklaştırır. Ayrıca kahve telvesi, cildi peeling yaparak ölü hücrelerden arındırır. Kahve telvesini isırılan bölgeye sürün ve hafifçe ovalayın. Sonra ılık suyla yıkayın.

Paylaş