havadurum

Passolig zorunluluğu kalkıyor

Passolig uygulaması sona eriyor. Futbol maçlarına girişlerde elektronik bilet şartı kalkıyor. Kulüpler, istedikleri firmalar ile anlaşabilecek.

986

Futbol maçlarına girişlerde elektronik bilet şartı getiren Passolig uygulaması, 10 yıllık süresinin dolmasıyla sona eriyor. Kulüpler Birliği, kulüplerin elektronik bilet satışı için istedikleri firmalar ile anlaşabileceklerini açıkladı.

Kulüpler Birliği’nden açıklama

Kulüpler Birliği, Passolig e-bilet uygulamasının sona erdiğini duyurdu. Kulüpler Birliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kulüplerimiz, önümüzdeki dönemde elektronik bilet satış organizasyonunu anlaşacakları firmalar ile gerçekleştirmek kanaatindedir. Bu doğrultuda, bilet satış organizasyonu ve teknik altyapı kabiliyetini haiz firmalar ile görüşme kararı alınmıştır.”

Seyirci sayıları artacak mı?

Passolig uygulaması, 2014 yılında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde hayata geçirilmişti. Futbol kulüplerinin yöneticileri, Passolig’in seyirci sayılarında büyük düşüşe neden olduğunu ifade etmişti. Yeni sezonda Passolig zorunluluğu kalkacak ve tıpkı konser biletlerinde olduğu gibi farklı farklı firmalardan bilet alınabilecek. Bu değişiklik, seyirci sayılarını artıracak mı, yoksa başka sorunlar doğuracak mı, zaman gösterecek.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş