havadurum

Paris Olimpiyatları Ön Elemesi, Ören Plajı’nda yapıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Voleybol Federasyonu iş birliğinde Ören Plajı’nda CEV Plaj Voleybolu Milletler Kupası 2024 Turnuvası 1. Ayak Müsabakaları (Paris Olimpiyatları Ön Elemesi) gerçekleştirildi.

1204

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen CEV Plaj Voleybolu Milletler Kupası 2024 Turnuvası'nın 1. Ayak Müsabakaları, 17-19 Mayıs tarihleri arasında Burhaniye Ören Plajı'nda gerçekleştirildi. Bu büyük organizasyonda, kadınlar kategorisinde Avrupa'dan Türkiye, Çekya, Finlandiya, Yunanistan, Danimarka, Kuzey İrlanda; erkekler kategorisinde ise Türkiye, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, İskoçya ülkelerinin milli takımları, olimpiyata gitmek için ter döktü.

İki takım finale gitmeye hak kazandı

Kadınlarda finalde Çek Cumhuriyeti Milli Takımı'nı yenen Finlandiya Milli Takımı birinci olurken, erkeklerde ise Polonya Milli Takımı'nı mağlup eden Portekiz birinci oldu. Kendi kategorilerinde birinci ve ikinci olan ülkeler, erkeklerde Portekiz ile Polonya, kadınlarda ise Finlandiya ile Çek Cumhuriyeti, Milletler Kupası Finali'ne gitmeye hak kazandı.

“Bütün sporları destekliyoruz”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Avrupa Voleybol Konfederasyonu Uluslar Kupası'nın Avrupa Kıtası ön elemelerinden biri olan bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Akın; "Balıkesir’imiz; sadece futbolun veya güreşin değil, tüm sporların merkezi. Burhaniye'mizde CEV Olimpiyat Elemesini, voleybol için hayata geçirdik. Finali gerçekleştirdik, burada finale çıkanlar olimpiyatlara gidiyorlar. Bu tür sporları ve diğer tüm sporları Balıkesir’imizde hayata geçireceğiz. Hep söyledim tekrar söylüyorum; Balıkesir, Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak. Herkesi spor yapmaya ve güzel Balıkesir’imizi gezip görmeye davet ediyorum." İfadelerini kullandı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş