Parion Antik Kenti Kazılarının 20. yıldönümü kutlandı

Biga ilçesi Kemer köyü sınırları içerisinde bulunan Parion Antik Kentinde, İÇDAŞ A.Ş. ana sponsorluğunda sürdürülen kazı çalışmalarıının 20. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

458

İÇDAŞ A.Ş. ana sponsorluğunda Biga ilçesinde bulunan Parion Antik Kenti kazılarının 20. yıl dönümü, Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Biga Belediye Başkanı Alper Şen, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, Parion Kazı Başkanı Prof. Dr. Vedat Keleş, İÇDAŞ Anonim Şirketi temsilcisi Zeynep Aslan, Kazı Başkanlığı ekibi ve misafirlerin katılımıyla kutlandı. Antik kent gezisi ile başlayan etkinlik, Odeon’da gerçekleşen açılış konuşmaları ve müzik dinletisiyle devam etti. Çanakkale'nin 9 kazısından biri olan ve kültürel mirasımızın en önemli hazinelerinden Kuzey Troas’ın incisi Parion Antik Kenti’nin 20. yılı kutlama etkinliği kokteyl ile son buldu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleri ile İÇDAŞ Anonim Şirketi ana sponsorluğunda kültürel mirasımıza 20 yıldır katkı sağlayan Parion Antik Kenti, kültürel zenginliği ve arkeolojik önemiyle bölgemizin ve ülkemizin uluslararası tanınırlığına büyük katkı sağlıyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş