Palyatif Bakım Günü kutlandı

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde Dünya Palyatif Bakım Günü dolayısıyla hastalar, hasta yakınları ve sağlık çalışanlarıyla birlikte bir etkinlik düzenlendi.

133

Palyatif bakım ile yaşamı tehdit edici hastalıklara eşlik eden, ağrı ve sıkıntı veren belirtilerin kontrolünün yanı sıra hastanın yaşam kalitesinin artırılması ve hasta yakınlarının desteklenmesi de sağlanıyor. Dünyada Ekim ayının ikinci haftasında Dünya Palyatif Bakım Günü, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 20 yataklı Palyatif Bakım Servisimizde; hastalar, hasta yakınları Hastane yönetimi ve sağlık çalışanlarıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşma yapan Başhekim Op. Dr. Hasan Keser; “Hastalarımız burada hekimlerimiz ve uzman ekibimiz sayesinde en iyi bakımı aldığını görüyoruz. Tüm ekibin eline emeğine sağlık. Hastalarımızın hasta yakınlarımızın ve tüm çalışanlarımızın Palyatif Bakım Günü kutlu olsun” diye konuştu.

Gerek donanım olarak gerekse uzman ekip olarak ülke çapında en iyi Palyatif Bakım Servislerden biri olduğuna değinen Uz. Dr. Azem Ülkü de emeklerinden dolayı tüm ekibe teşekkür etti.

Palyatif Bakım Servisleri hakkında farkındalık yaratılması adına önemli bir fırsat olan Dünya Palyatif Günü etkinliğimiz müzik dinletisi ve günün önemine dair pasta kesilmesiyle son buldu.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş