havadurum

Palamut bollaştı balıkçıların yüzü güldü

Av sezonunun başlamasıyla bolca avlanan palamut tezgahlarda görücüye çıkarken sezona bol ve başlayan balıkçıların yüzü güldü.

661
Akım nedeniyle sezona bol palamutla ve bereketli başlayan balıkçıların yüzü gülerken, avlanan kasa kasa palamutlar da Balıkhane’de tezgahlarda yerini alıyor. Tezgahlarda boy boy satışa sunulan palamutlar, iriliğine göre 10 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Yaşanan palamut bolluğu ile yüzü gülen balıkçılar, av sezonunun bereketli geçtiğini ifade ettiler. Balıkçıların görüşleri şu şekilde:
 
 
Tuncay Dinç: “Balıkhane’ye boy boy palamut geldi. Palamutlar mekik ve iri palamut şeklinde satılıyor. İri palamutun fiyatı biraz daha fazla, o yüzden vatandaş mekik ile arasındaki farkı anlıyamıyor. Yakında bolluk devam ederse fiyat daha da düşer. Her kesimden insan balık yiyebilecek. Büyük akım olduğu için palamutta bolluk var. İlgiden memnunuz.”
 
 
Sedat Baklacıoğlu: “Palamut bollaştı, iri palamut yağlı ve lezzetli olur. Şu an palamutun tam mevsimi. 600 gram olan iri palamut 10 TL, 200 gram palamut 5 TL’den satılıyor.”
 
 
Kemal Dinçer: “Palamut çok bol ve oldukça ucuz. Şu an palamut almanın tam zamanı, ızgarası da olur, tavası da, fırını da, oldukça lezzetli.”
 
 
Doğan Uyar: “Palamutta yaşanan bolluktan dolayı fiyatlar tezgahlara olumlu yansıyor. Hem biz kazanıyoruz hem de vatandaşlarımıza ucuza balık yediriyoruz. Bu yıl herkes balığa doyacak, ilgiden memnunuz.”
Paylaş