Pahalı alışverişe alternatif: İkinci el çözümler

Metin Akın, 5 yıldır ikinci el ürün satışı yaparak Çanakkale halkına uygun fiyatlı alışveriş fırsatları sunuyor. Çanakkale OLAY Gazetesi’nden Sevi Gözay Uğurlu’nun haberin göre; Özellikle yaz aylarında vantilatör, klima ve derin dondurucu gibi ürünlere talebin arttığını belirten Akın, “Piyasada bin liraya alacağınız ürünü bizde 200 liraya bulabilirsiniz” diyor. Öğrenciler ve bütçesini düşünen herkes için uygun fiyatlarla alışveriş imkanı sağladıklarını ifade eden duyarlı ve araştıran müşterilere her zaman yardımcı olduklarını ekledi.

1118

İkinci el ürünlerin cep matematiğini bilen insanların tercih ettiğini ifade eden Akın, “Şu anda yaz olduğu için vantilatör satıyorum en fazla, klima satıyoruz olabildiği kadar. Artı olarak da derin dondurucu gibi şeyler çok satıyoruz, yaza yönelik kamp çadırı şemsiye satıyoruz ikinci el eşyadaki en büyük sistem şimdi dışarda bin liraya alacağınız şeyi bizde 200 liraya bulabiliyorsunuz. Piyasadan üçte biri alacağınız eşyalar bizde mevcuttur buranın bilinmesi gerekiyor Çanakkale halkı için… Mesela bir çay bardağı bugün markette 60 lira iken burada 5 lira. 100 liraya yapacağınız alışverişi bizde 30 liraya yapabiliyorsunuz. Buzdolabının sıfırını 15 binden başlıyor bizde bin 500 ile 3 bin 500 arasında…” dedi.

“Toplu indirim yapıyoruz”

İnsanların daha düne kadar 3 bine sıfır aldığı buzdolabının bugün ikinci elinin 3 bine aldığını ve o yüzden insanların gelip araştırma yaptığını kaydeden Akın, “Akıllı insanların, birazda cebinin hesabını iyi bilen öğrenci, memur alışveriş yapıyor. Bu konu sadece insanın bilinciyle olduğunu düşünüyorum. Toplu indirim yapıyoruz. Bir vatandaş gelip burada bin liraya alışveriş yaptığında yüzde 10 indirim yapıyoruz. Bir vatandaş fırın alıp gittiğinde eğer bir hafta ile bir ay içerisinde bozulursa geri iadesini alıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Burası, Çanakkale için biçilmiş kaptan”

Ekonomik sebeplere değinen Akın, “Bir ev veya bir dükkân kirası 2 bin iken şuan 20 bin böyle olunca alım gücü düşüyor bundan dolayı da vatandaş çoğu şeyi kısıtlamak durumunda kalıyor. Sıfır alacak alım gücü olmayınca da ikinci el eşyaya yöneliyor. Burası, Çanakkale için biçilmiş kaptan, öğrenciler 1 ile 5 yıl arası burada eğitim görüyor bundan dolayı gidip de sıfır eşya almanın manası yok ve öğrencilerimize dükkânımda fiyat konusunda yardımcı oluyorum. Bizleri ziyaret edin her konuda yardımcı oluyoruz. Bir evi şuan 500 bin liraya dizeceğinize bize gelerek, 30 bin liraya düşebilirsiniz yeter ki araştırın. Bakın Ulu Önder Atatürk’ün torunlarıyız ve onu yolunda giden, araştıran bilgili insanlar olmalıyız ve ayrıca bizi önemseyip çok duyarlı davranan Olay Gazetesine teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş