havadurum

Özgür Demirtaş Neden İstifa Etti? Akbank’ta Şok Değişiklik!

Akbank’ta üst düzey yönetimde şok değişiklikler yaşandı. Genel Müdür Hakan Binbaşgil, yönetim kurulu başkan yardımcılığına getirilirken, yerine Cenk Kaan Gür atandı. Ayrıca bağımsız yönetim kurulu üyesi olan ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş da istifa ettiğini duyurdu. Peki, Özgür Demirtaş neden istifa etti? Akbank’ta yaşanan değişikliklerin perde arkası ne?

3027


Akbank’ta genel müdür değişimi yaşanırken bağımsız yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın istifasının da kabul edildiği duyuruldu. Demirtaş’ın istifasının sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili olduğu iddia edildi.

Akbank’ta genel müdürlük koltuğunda 2012 yılından bu yana oturan Sabri Hakan Binbaşgil, yönetim kurulu başkan yardımcısı ve muharras üye olarak atandı. Binbaşgil’in yerine ise Akbank Genel Müdür Yardımcısı Cenk Kaan Gür getirildi. Bu atamalar bugünden itibaren geçerli olacak.

Akbank’tan Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, yönetim kurulu üyesi olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın istifasının kabul edildiği belirtildi. Demirtaş, 2018’den beri bankanın yönetim kurulu üyesiydi.

Özgür Demirtaş Neden İstifa Etti?

Özgür Demirtaş’ın istifasının nedeni ise merak konusu oldu. Bazı iddialara göre, Demirtaş’ın sosyal medya paylaşımları bankanın imajına zarar verdiği için yönetim tarafından istifaya zorlandığı öne sürüldü.

Gazeteci Cem Küçük, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Özgür Demirtaş istifa etmedi. Sosyal medya trolü diye şutlandı” dedi1. Küçük, “Akbank yönetimi Özgür Demirtaş’ın sosyal medya paylaşımlarından rahatsız olmuş ve kendisine ‘Ya sosyal medyayı bırak ya da istifa et’ demiş. Özgür Demirtaş da sosyal medyayı bırakmayacağını söyleyince Akbank yönetimi kendisini görevden almış” iddiasında bulundu.

Öte yandan, bazı kaynaklara göre ise, Özgür Demirtaş’ın istifası kendi kararıydı ve bankayla herhangi bir sorunu yoktu. Demirtaş’ın akademik çalışmalarına daha fazla zaman ayırmak istediği ve bu nedenle görevinden ayrıldığı belirtildi.

Özgür Demirtaş Kimdir?

Özgür Demirtaş, 1974 yılında İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü bitirdikten sonra Boston College’de finans alanında doktora yaptı. 2005 yılında Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanlığı görevine başladı. Aynı zamanda Sabancı Üniversitesi Finans Mükemmeliyet Merkezi’nin de kurucusu ve direktörü oldu.

Özgür Demirtaş, finans, makroekonomi, portföy yönetimi, risk yönetimi, finansal piyasalar ve kurumsal finansman gibi alanlarda çok sayıda akademik çalışmaya imza attı. Ayrıca ulusal ve uluslararası medyada da ekonomi ve finans konularında yorumlarıyla tanındı.

Özgür Demirtaş, 2018 yılında Akbank’ın bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak atandı. Ancak 2023 yılında istifa ettiğini duyurdu. Demirtaş, evli ve iki çocuk babasıdır.

Paylaş