havadurum

Özgür Çelik Kimdir? CHP’nin Yeni İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Özgür Çelik kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte, CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in hayatına ve siyasi kariyerine dair merak edilenler.

8728

CHP’nin 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde, Özgür Çelik, 342 delegenin oyunu alarak partinin yeni İstanbul İl Başkanı oldu. Özgür Çelik, hem eğitim hem de siyaset alanında başarılı bir kariyere sahip olan bir isimdir. CHP’de daha önce çeşitli görevlerde bulunan Özgür Çelik, Bahçelievler İlçe Başkanlığı görevini yürütmekteydi. Peki, Özgür Çelik kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte, Özgür Çelik’in hayatına ve siyasi kariyerine dair merak edilenler.

Özgür Çelik Kimdir?

Özgür Çelik, 14 Haziran 1981 tarihinde Sivas’ta doğdu. Anne ve babası öğretmen olan Çelik, ilkokul ve ortaokulu Sivas’ta tamamladı. Lise eğitimi için İstanbul’a geldi ve Bakırköy Anadolu Lisesi’ni bitirdi. Ardından Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde lisans eğitimi aldı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi Yüksek Lisansı yaptı. İkinci yüksek lisansını ise yine İstanbul Üniversitesi Yerel Yönetimler, Kent ve Çevre Çalışmaları alanında tamamladı.

Özgür Çelik, 20 yıldır eğitim alanında faaliyet yürüten bir kurumun kurucusu ve müdürüdür. Ayrıca çeşitli sivil toplum kuruluşlarında başkanlık, yöneticilik ve başkan vekilliği görevlerinde bulundu. Evli ve iki çocuk babası olan Çelik, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Özgür Çelik’in Siyasi Kariyeri

Özgür Çelik, siyasi hayatına CHP’de başladı. 2015-2018 yılları arasında CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı’nda Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 25 Mart 2018 tarihinde gerçekleşen CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı 11. Olağan Kongresi’nde İlçe Başkanı seçildi. 22 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşen CHP Bahçelievler. Olağan Kongresi’nde yeniden seçilerek İlçe Başkanlığı görevine devam etti.

Özgür Çelik, 9 Ekim 2023 tarihinde yapılan CHP’nin 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde genel başkanlık için adaylığını açıkladı. Kongrede, Canan Kaftancıoğlu’nun desteğini alan Özgür Çelik, rakibi Gökhan Zeybek’i geride bırakarak CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı oldu.

Özgür Çelik, CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı olarak siyaset sahnesinde önemli bir rol oynamaya hazırlanıyor. Hem eğitim hem de siyaset alanında başarılı bir kariyere sahip olan Çelik, partisinin ve şehrin sorunlarına çözüm üretmek için çalışmalarını sürdürüyor. (Haber Merkezi)

Paylaş