havadurum

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'ndan Ankara mitingi çağrısı

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Çanakkale İl Temsilcisi Erkan Barikan, taban maaş ve TİS haklarını elde etmek için Ankara’da gerçekleşecek miting için çağrıda bulundu

1342

Eğitim emekçileri, özel bir okulun müdürü olan İbrahim Oktugan'ın öğrencisi tarafından öldürülmesine tepki göstererek, eş zamanlı iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Çanakkale’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Hürriyetçi Eğitim-Sen ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikasının çağrısıyla bir araya gelen eğitim emekçileri, İskele Meydanı’na yürüdü.

“Toplu sözleşme hakkımızı elde edeceğiz”

İl Milil Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan açıklamada konuşan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Çanakkale İl Temsilcisi Erkan Barikan, iş kolunun tanımı nedeniyle iş bırakma kararı alamadıklarını kaydetti. Barikan, sendikasının kurulduğu günden bu yana geçen kısa sürede 13 bine yakın üye kazandıklarını dile getirerek, “Toplu sözleşme hakkımızı elde edeceğiz” dedi.

“10 No’lu iş koluna, hapsolmayacağız”

Toplu sözleşme hakkı için mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden Barikan, “Üye sayımızla güçlü bir sendika olma yolundayız. Ancak 10 No’lu iş kolu tanımı gereği biz, yeterli sayısal zorunluluğa erişemediğimiz için iş bırakma kararı alamıyoruz. Buradan kamuoyuna, yetkililere sesleniyoruz. 10 No’lu iş koluna, hapsolmayacağız, fiili ve meşru mücadele hakkında, iş bırakma dahil buna benzer bütün hak ve özgürlüklerimizi elde etmeye çalışacağız”

“Toplu sözleşme hakkımızı elde edeceğiz”

4 milyon işçi ve emekçinin çalıştığı 10 No’lu iş kolunda TİS ve grev hakkı yok. TİS ve grev hakkının gasp edildiğini söyleyen sendikalar, düzenlenmeye gidilmesini için mücadelelerini sürdüyor. TİS ve grev gibi hakları kazanmak için çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Barikan, “Öğretmenler özel sektörde asgari koşulların bile altında çalışmaya zorlanmakta, mobbinge maruz bırakılmaktadır. Piyasacı-gerici eğitim anlayışının hedef gösterdiği öğretmenler, şiddete maruz kalmaktadır. Biz taban maaş hakkımız dahil olmak üzere, öğretmenlik meslek onuruna yakışır bir hayat istiyoruz. Bu konuda 26 Mayıs’ta taban maaş talebini ifade etmek için Ankara’da Bakanlığın önünde buluşacağız. Mücadelemize omuz verin” sözlerine yer verdi.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş