havadurum

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası haklarını istiyor!

Çanakkale’de Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, özel sektörde maruz kaldıkları zorlu şartları dile getirmek amacıyla eğitim nöbetine başladı. Eğitim sektöründeki mücadele nöbeti, Öğretmenlik Meslek Kanunu açıklanana kadar devam edecek.

1891

Özel sektörde çalışan öğretmenlerin hak taleplerini dile getirme mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. “Bu düzen son bulmalıdır” diyen Çanakkale’de de Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan taleplerini bir kez daha dile getirdi. Eğitimcilerin sürdürdüğü eğitim nöbeti, dün Çanakkale Valiliği'nin önünde 18.00'da başlayan eğitim nöbeti bu hafta gündeme gelmesi beklenen Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun açıklanacağı sürece kadar sürecek. Düzenlenen eğitim nöbetine, Çanakkale Emek ve Demokrasi Güçleri de destek verdi.

“Tartışmaya kapalı bir mücadelenin içindeyiz”

Öğretmen Sendikası olarak 3 yıldır mücadelelerini aralıksız sürdürdüklerini söyleyen Öğretmen Sendikası “Ekmek, gelecek, memleket için diyerek alanlara yaptığımız çağrımıza karşılık veren sendikaların, demokratik kitle örgütlerinin, siyasi partilerin burada atan sendikasının aldığı kararlara attığı adımlara katkı sunmak için hazır olan öğretmen mücadelesi bizim mücadelemizdir diyen veliler, burada olamayan ama yüreği öğretmen sendikası üyeleri hepinize selamlar, özel sektör öğretmenlerinin mücadelesine omuz verdiğiniz için hepinize teşekkürler. Öğretmen Sendikası olarak son 3 yılda defalarca olduğu gibi yine Ankara sokaklarındaydık. Pes etmiyoruz çünkü tartışmaya kapalı bir hakkın peşinde çok meşru bir mücadelenin içindeyiz” sözlerine yer verdi.

“MEB bunlara kulağını tıkayamaz”

Özel eğitim kurumlarında çalışan eğitimcilerin, zor koşullarda çalıştığını ve MEB’in bu duruma sessiz kaldığını söyleyen Öğretmen Sendikası “Duymayanlar, bilmeyenler için en sade haliyle bir kez daha tekrar edelim. Öğretmen Sendikası 3 yıldır şunu söylemektedir: Özel öğretim kurumlarında kölelik koşulları hüküm sürüyor ve Milli Eğitim Bakanlığı bu durumu izliyor. Bu düzen son bulmalıdır. Yüz binlerce öğretmen, veliler, meslek örgütleri, öğrenciler, tüm toplum öğretmenler asgari ücretle çalıştırılmamalı derken MEB buna kulağını tıkayamaz. 2014 yılına kadar var olan taban maaş yasasını geri getirmeye yetkisi olmadığını söyleyen bir Bakanın hiçbir şeye yetkisi yok demektir. Bu yetkisizlik istifadan başka bir yola çıkamaz” ifadelerini kullandı.

“Milli Eğitim Bakanlığına soruyoruz…”

Özel eğitim sektöründe çalışan emekçiler olarak MEB’e sorularını yönelten emekçiler “Milli Eğitim Bakanına buradan yeniden soruyoruz: Taban maaş uygulamasının geri gelmesinde engel nedir? Milli Eğitim Bakanına soruyoruz: Kamuda kaç bin öğretmene ihtiyaç vardır? Bütçe budur diyerek atama yapmak öğretmeni çaresiz bırakarak özel sektöre yönlendirmek öğretmeni ucuz iş gücüne dönüştürme planının parçası mıdır? Milli Eğitim Bakanına soruyoruz: Ücretli öğretmenliğin varlığı sizi rahatsız etmiyor mu? Milli Eğitim Bakanına soruyoruz: Sadece eğitim baronlarını mutlu eden bir Bakan olmak nasıl bir duygu? Milli Eğitim Bakanına soruyoruz: Yüz binlerce öğretmenin ve toplumun gözünde yalancı olmak sizi rahatsız etmiyor mu?” diye konuştu.

“Özel sektördeki öğretmenlerin adı anılmadı…”

MEB tarafından açıklanan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda, özel sektörde çalışan eğitimcilerin adı geçmemesinden dolayı şikayetlerini dile getiren Öğretmen Sendikası “Dostlar, çok yakında Öğretmenlik Meslek Kanunu meclise gidecek. Bu kanunu MEB hazırlıyor. Bir önceki kanunda özel sektör öğretmenlerinin adı anılmamıştı. Bu kez uyarıyoruz: Taban Maaş Hakkımız hemen geri getirilecek. Denetimler artacak sigortasız, öğretmenlik dışı ünvanlarla çalışma sonlandırılacak! Belirli süreli sözleşme bitirilecek” ifadelerine yer verdi.

“Kamusal bir alanın emektarlarıyız”

Kendilerinin de kamusal alanlarda emektarlar olduklarını ve sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyleyen Öğretmen Sendikası “Bizler zorlu şartlara rağmen mesleğimizden vazgeçmiyoruz, kamusal eğitim terk edilirken yarattığınız sistemde eğitimin yükünü omuzluyoruz. Bizler MEB'in personeliyiz, bizler kamusal bir alanın emektarlarıyız. MEB bizim sorunlarımızı çözmek zorundadır. Öğretmen Sendikası olarak ÖMK'nin önemine dikkat çekmek ve kararlılığımızı göstermek adına tüm üyelerimize, dostlara, eğitime dair kaygısı olan herkese çağrımızdır” sözlerini kullandı.

“Öğretmenler eğitimin geleceğini kurtaracak”

Milli Egemenlik Parkı önünde kendi hakları için eğitim nöbetine başladıklarını ifade eden Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası “ÖMK'nin oylanacağı meclisin önündeki Milli Egemenlik Parkında bir eğitim nöbeti başlattık. Bu nöbet aynı zamanda tüm ülkede eğitim için bir direniş haftasının başlangıcı oldu. Her ilde öğretmenleri alanlara davet ediyoruz. Öğretmenler mesleğin ve eğitimin geleceğini kurtaracak. Kazanacağız” dedi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş