havadurum

Öykü Gürman Kimdir? Müzikten Oyunculuğa Uzanan Başarılı Bir Kariyer

Öykü Gürman kimdir? Müzikten oyunculuğa uzanan bu yetenekli sanatçı hangi şarkıyla çıkış yakaladı? Flamenko tutkusu onu nereye götürdü? Hangi dizilerde ve filmlerde rol aldı? Bu soruların cevapları için okumaya devam edin!

1045

Türk müzik ve sinema sektörünün tanınmış isimlerinden biri olan Öykü Gürman, güçlü sesi, etkileyici sahne performansı ve oyunculuk yeteneği ile geniş kitlelerin beğenisini kazanmıştır. Bu yazıda, Öykü Gürman'ın hayat hikayesini, müzik kariyerindeki başarılarını, oyunculuk deneyimlerini ve özel hayatına dair detayları inceleyeceğiz.

Öykü Gürman Kimdir?

Öykü Gürman, 4 Ağustos 1982'de İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Müzik yeteneği küçük yaşlardan itibaren fark edilen Gürman, keman ve şan dersleri alarak müzik eğitimine başlamıştır. 2007 yılında ikiz kardeşi Berk ile birlikte kurduğu "Öykü ve Berk" grubu ile müzik piyasasına giriş yapmıştır. Grup, Akdeniz ve Arap müziğini harmanlayarak özgün bir tarz oluşturmuş ve "Evlerinin Önü Boyalı Direk" şarkısıyla büyük bir çıkış yakalamıştır. 2010 yılında grup sona erse de Öykü Gürman, solo kariyerine devam etmiştir.

Müzik Kariyeri:

Solo kariyerinde "Kalbim Ağlıyor", "Sen Ağlama", "Gülümse" gibi birçok hit şarkıya imza atan Öykü Gürman, 2008 yılında 14. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde "En İyi Çıkış Yapan Grup" ödülünü, 2009 yılında ise 35. Altın Kelebek Ödülleri'nde "Yılın Şarkısı" ödülünü kazanmıştır. Gürman, 2013 yılında çıkardığı "Hayat Ağacı" albümüyle de büyük beğeni toplamıştır.

Oyunculuk Deneyimleri:

Müzik kariyerinin yanı sıra oyunculuk da yapan Öykü Gürman, "Külkeden Yapma Kuş", "Adını Sen Koy", "Hayat Ağacı" gibi dizilerde rol almıştır. Gürman, oyunculuktaki başarısıyla da takdir toplamış ve 2019 yılında "BAÜ 2. Müzikonair Ödülleri"nde "En İyi Kadın Dizi Oyuncusu" ödülünü kazanmıştır.

Özel Hayatı:

Öykü Gürman, 2015 yılında Yavuz Bingöl ile evlenmiş, 2016 yılında ise boşanmıştır. 2023 yılında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Fatih İçmeli ile evlenmiştir.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş