ÖSYM’den Bir İlk! Yeni Sınav Kapıda!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılığı Sınavı, bu yıl ilk kez Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 24 Kasım'da yapılacak.

465

Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılığı sınavını bu yıl ilk defa Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) ile iş birliği yaparak gerçekleştirecek. Bakanlığın duyurusuna göre, sınav 24 Kasım 2024 tarihinde Ankara'da yapılacak.

Yazılı Sınav Ankara'da Gerçekleşecek

Sınav, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ile ÖSYM arasında imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirilecek. Sınavın merkezi Ankara olacak ve adaylar, sınava ziraat mühendisi, eczacı, kimya mühendisi, kimyager, orman mühendisi, orman endüstri mühendisi, bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş tekniker veya ziraat teknisyenleri olarak katılabilecekler.

Başvuru Tarihleri ve Şartlar

Sınav başvuruları 9-15 Ekim tarihleri arasında alınacak. Ayrıca, geç başvuru yapacak adaylar için 23 Ekim tarihi belirlenmiş durumda. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresi veya ÖSYM aday işlemleri mobil uygulaması aracılığıyla bireysel olarak yapabilecekler.

İlk Kez ÖSYM Tarafından Düzenleniyor

Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılığı Sınavı, bu alanda ilk defa ÖSYM tarafından düzenleniyor ve 24 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek.

(ATİLLA AKIN)
Paylaş