havadurum

Orhan; "Türkiye'nin ilk siyasi partisi"

CHP Çanakkale İl Başkanlığı tarafından, partisinin kuruluşunun 100'üncü yıldönümü sebebiyle Çelenk Sunma Töreni yapıldı.

963

CHP Çanakkale İl Başkanlığı tarafından, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 100'üncü yıldönümü sebebiyle Subay Orduevi yanında bulunan Atatürk Anıtı önünde Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi. gerçekleştirilen törende konuşma yapan CHP İl Başkan Vekili Mehmet Orhan Orhan; ". CHP, cumhuriyetin kazanımlarının hedef alındığı demokrasinin değerlerini yok sayanları ve barınma eğitim sağlık gibi temel hakların bile yok sayıldığı her türlü mücadelenin adıdır" dedi.

"CHP'nin 100'ncü kuruluş yıl dönümünü kutlamaktan gurur duyuyoruz"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 100'üncü yıldönümünde CHP Çanakkale İl Başkanlığı tarafından yapılan törenin ardından günün alma ve önemine dair konuşma gerçekleştiren CHP İl Başkan Vekili Mehmet Orhan Orhan; "Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Vekili Mehmet Orhan Orhan "Bugün Cumhuriyetimizi kuran, Cumhuriyetimiz köklü, önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emaneti, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100'ncü kuruluş yıl dönümünü kutlamaktan gurur duyuyoruz. Bir milletin esaretten kurtuluşuna ve ülkenin baştan aşağıya yeniden kuruluşuna öncülük etmiş bir partinin parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Dünün zorluklarıyla bugünün Cumhuriyet Halk Partisi'nin yarının idealleri ile daha da büyüyeceğine olan inancımız tamdır. Büyük Atatürk, Cumhuriyeti ilan etmeden, 1922 Aralık ayında barıştan sonra 'Halkçılık esası üzerine dayanan ve halk fırkası adıyla bir siyasi fırka kurmak isteğindeyim' diyerek, kurtuluş savaşı sonrası ülkemizin yeni bir yönetime kavuşmasıyla birlikte 9 Eylül 1923 tarihinde Türkiye'nin ilk siyasi partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi'ni kurmuştur" şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin hedeflerinden yüzyıldır vazgeçmemiş bir partidir"

CHP'nin, Atatürk'ün çizdiği yol olduğunu belirten Orhan; "Bu büyük coğrafyanın renklerini dokusunu kucaklayarak ülkemizin ulusal birliğini yüceltmeye devam edeceğiz. CHP, cumhuriyetin kazanımlarının hedef alındığı demokrasinin değerlerini yok sayanları ve barınma eğitim sağlık gibi temel hakların bile yok sayıldığı her türlü mücadelenin adıdır. CHP çiftçiden öğretmenine gencinden emeklisine kadar herkesin eşit onurlu bir yaşam sürdüğü hukuk kurallarının herkesin için geçerli olduğu kendine yeten bir Türkiye'nin hedeflerinden yüzyıldır vazgeçmemiş bir partidir. Bugün partimize ve cumhuriyetimize saldırılar yüzyıl önceki karanlık anlayışla aynen devam etmektedir. Her türlü etik değerlerden uzak bir şekilde kurumları halkı, anayasayı hiçe sayan bir anlayışın yarattığı birçok karanlık dönemde dahi bize ışık tutan önderimiz Atatürk'ün çizdiği yoldur" ifadelerini kullandı.

"CHP, devrimcidir"

CHP'nin halkın partisi olduğuna vurgu yapan Orhan; "CHP saray zihniyetinin cemaatlerin zümrelerin kendini halktan üstün görenlerin karşısında milletin kayıtsız şartsız egemenliği dediği için cumhuriyetçidir. CHP her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alanların ve topraklarımızı rant uğruna yabancılara peşkeş çekenlerin karşısında milliyetçidir. CHP önce halk dediği için toplumu kutuplaştırmadığın için yasalar karşısında herkesi eşit gördüğü için halkçıdır. CHP devletin fabrikalarını, hastanelerini, köprülerini, limanlarını yandaşa ve yabancıya peşkeş çekenlere karşı sosyal devlet sosyal adalet ve milli kalkınma dediği için devletçidir. CHP halkın dini ve kutsal duygularını sömürerek siyasete alet edenlere karşı devletin dini inançlarından bağımsızlığını savunduğu için laiktir. CHP çağdaş dünyanın gerekliliklerini hiçe sayarak cehaletin karanlığını dayatanlara karşı bilim ve yenilik dediği için devrimcidir. Atamızın çıktığı bu yolda ülkemizi ikinci yüzyıla gerçek bir demokrasiye kavuşturmak, tıpkı geçmişte olduğu gibi ülkemizi muasır medeniyetler tarafından örnek alınan ve yurttaşlarımızı her bakımdan gurur duydukları bir ülkede yaşatmak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
(Dilan Kaynak)

Paylaş