havadurum

Önce patlama sonra alevler yükseldi

Çanakkale'de sabah erken saatlerinde meydana gelen yangın kontrol altına alındı. Trafo patlaması nedeni ile çıktığı ileri sürülen yangın Çanakkale'deki elektrik hatlarının bakımsızlığı iddialarını gündeme getirdi

837
Sabah saatlerinde, Çanakkale merkez Beldemiz Mevkii'nde duyulan patlama sesi ve ardından çıkan yangın bölge sakinlerini korkuttu. Kısa sürede kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına geçilen yangının trafoda meydana gelen patlama olduğu ileri sürüldü.

Önce patlama ardından yangın

Beldemiz bölgesindeki çalılık alanda çıkan ve kısa sürede müdahale edilen yangınla ilgili olarak, bölge halkı önce bir patlama sesi duyduklarını, ardından alevlerin yükseldiğini belirtti. Bölgede bulunan trafonun patlaması sonucunda yangının çıktığı iddia edildi.

Kontrol altına alında

Kontrol altına alınan yangında, ekiplerin karadan müdahalesi ile soğutma çalışması devam ediyor. Arazöz ve itfaiye araçlarının çalışmalarına devam ettiği yangınla ilgili yapılacak soruşturmadan sonra çıkış nedeni belirlenecek.

Yine elektrik hatları yine yangın

Bu yıl Çanakkale'de, çıkış sebebi elektrik kaynaklı iddiası olan ikinci yangın gerçekleşti. 22 Ağustos tarihinde çıkan ve 4 bin hektarın üzerinde alanın zarar gördüğü yangının çıkış sebebi olarak da elektrik hattı gösterilmişti. Hem 22 Ağustos yangını hem de Beldemi Mevkii'nde bu sabah (12 Eylül) çıkan yangının görgü tanıklarının elektrik hatlarından kaynaklandığını söylemesi, Çanakkale'deki hatların bakımsızlığını gündeme getirdi.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş