havadurum

Omlet Nasıl Yapılır? En Pratik ve Lezzetli Tarifler Burada!

Omlet, kahvaltıların vazgeçilmez lezzetidir. Peki omlet nasıl yapılır? Sade, peynirli, sebzeli, sütlü, puf puf omlet tarifleri için doğru yerdesiniz. İşte size omlet yapmanın püf noktaları ve en güncel bilgiler.

1092

Omlet, yumurta, tuz ve yağ ile hazırlanan basit ama doyurucu bir yemektir. Omletin içine peynir, sebze, et, mantar gibi farklı malzemeler ekleyerek çeşitlendirebilirsiniz. Omlet yapmak için özel bir beceriye ihtiyacınız yoktur. Sadece yumurtaları iyice çırpmanız, tavayı iyi ısıtmanız ve omleti kısık ateşte pişirmeniz yeterlidir. Omlet yapmanın püf noktalarını ve en lezzetli tarifleri sizin için derledik.

Sade Omlet Tarifi

Sade omlet yapmak için 2 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım çay kaşığı tuz gerekiyor. Yumurtaları bir kasede çatalla çırpın. Tuz ekleyip karıştırın. Tavayı orta ateşte ısıtın. Tereyağını tavaya koyun ve eritin. Yumurta karışımını tavaya dökün ve yayın. Omletin altı pişince spatula ile kenarlarından kaldırın ve sıvı yumurta akmasını sağlayın. Omletin üstü hafif sulu kalınca ikiye katlayın ve ters çevirin. Birkaç dakika daha pişirip servis yapın. Sade omletinizi domates, salatalık, zeytin ve peynir ile süsleyebilirsiniz.

Peynirli Omlet Tarifi

Peynirli omlet yapmak için 2 adet yumurta, 1 dilim beyaz peynir, 3 dal maydanoz, 1 çay bardağı süt, 2 tatlı kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı kırmızı tatlı biber ve yarım çay kaşığı kekik gerekiyor. Yumurta ve sütü bir kasede mikser ile çırpın. Peyniri ufalayın ve maydanozu ince ince kıyın. Un, peynir, maydanoz, tuz, karabiber, kırmızı tatlı biber ve kekiği yumurta karışımına ekleyip karıştırın. Tavayı orta ateşte ısıtın. Sıvı yağı tavaya koyun ve yayın. Yumurta karışımını tavaya dökün ve yayın. Omletin altı pişince spatula ile kenarlarından kaldırın ve sıvı yumurta akmasını sağlayın. Omletin üstü hafif sulu kalınca ikiye katlayın ve ters çevirin. Birkaç dakika daha pişirip servis yapın. Peynirli omletinizi kırmızı biber ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Sebzeli Omlet Tarifi

Sebzeli omlet yapmak için 2 adet yumurta, 1 adet küçük boy kabak, 1 adet küçük boy havuç, 1 adet küçük boy patates, 1 adet küçük boy soğan, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve yarım çay kaşığı pul biber gerekiyor. Sebzeleri yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Soğanı bir tavada sıvı yağ ile kavurun. Kabak, havuç ve patatesi ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Yumurtaları bir kasede çatalla çırpın. Sebzeli karışımı yumurtalara ekleyip karıştırın. Tavayı orta ateşte ısıtın. Yumurta karışımını tavaya dökün ve yayın. Omletin altı pişince spatula ile kenarlarından kaldırın ve sıvı yumurta akmasını sağlayın. Omletin üstü hafif sulu kalınca ikiye katlayın ve ters çevirin. Birkaç dakika daha pişirip servis yapın. Sebzeli omletinizi maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Sütlü Omlet Tarifi

Sütlü omlet yapmak için 2 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber gerekiyor. Yumurta, süt ve unu bir kasede mikser ile çırpın. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Tavayı orta ateşte ısıtın. Tereyağını tavaya koyun ve eritin. Yumurta karışımını tavaya dökün ve yayın. Omletin altı pişince spatula ile kenarlarından kaldırın ve sıvı yumurta akmasını sağlayın. Omletin üstü hafif sulu kalınca ikiye katlayın ve ters çevirin. Birkaç dakika daha pişirip servis yapın. Sütlü omletinizi peynir ve zeytin ile süsleyebilirsiniz.

Puf Puf Omlet Tarifi

Puf puf omlet yapmak için 2 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber gerekiyor. Yumurta, süt, un, kabartma tozu, tuz ve karabiberi bir kasede mikser ile çırpın. Tavayı orta ateşte ısıtın. Tereyağını tavaya koyun ve eritin. Yumurta karışımını tavaya dökün ve yayın. Omletin altı pişince spatula ile kenarlarından kaldırın ve sıvı yumurta akmasını sağlayın. Omletin üstü hafif sulu kalınca ikiye katlayın ve ters çevirin. Birkaç dakika daha pişirip servis yapın. Puf puf omletinizi bal ve ceviz ile süsleyebilirsiniz.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş