havadurum

Ölümle tehdit edilen doktorun kapısında güvenlik nöbeti!

501
Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi`nde görevine devam eden Beyin ve Sinir Cerrahı Dr. Cengiz Kara, hasta yakınları tarafından ölümle tehdit edildi. Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), hasta yakınıyla ilgili yasal süreç başlattı. Herhangi bir önlem alınmaması üzerine SES ve Tabip Odası, hekimin polikliniği önünde, doktorun güvenliği için nöbet eylemi başlattı. SES tarafından yapılan açıklamada, "Adalete başvurduk, adale güvendik ancak bugüne kadar arkadaşımızın güvenliği için hiç bir şey yapılmadı. Biz de Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) olarak Tabip Odası`yla birlikte arkadaşımızın yanında olma ve arkadaşımızı kendimiz koruma kararı aldık. Poliklinik kapısının önünde sırayla nöbet tutmaya başladık. Arkadaşımızın güvenliği sağlanıncaya kadar nöbet eylemimiz devam edecektir" ifadelerine yer verildi.
 
"Can güvenliğinden endişe ettiği için 1 haftalık izne ayrıldı"
Yapılan ortak açıklamada Beyin Cerrahı Kara`nın tehdit edildiğine dikkat çekilerek, "Bir hasta yakını 15 aralıkta tüm Türkiye`de uygulanan hekimlerin iş bırakma eylemi kaynaklı hastasının muayene olmamasını gerekçe göstererek SABİM`i defalarca arayarak, üyemiz Beyin Cerrahı Cengiz Kara`yı komaya sokuncaya kadar dövme ve öldürme tehdidinde bulunmuştur. Bu kadar ciddi tehdit edilen arkadaşımız kendisinin ve ailesinin can güvenliğinden endişe ettiği için ameliyatlarını iptal ederek 19 Aralık tarihinde 1 haftalık izne ayrılmış, üç gün önce tekrar işinin başına dönmüştür" ifadelerine yer verildi.
 
"Arkadaşımızın güvenliği için hiç bir şey yapılmadı"
Yasal sürecin başlatıldığı ifade edilen açıklamada, "Biz de SES olarak 21 Aralık 2022 tarihinde avukatımız kanalıyla hukuki süreci başlattık, üyemiz için adres gizliği ve yakın koruma kararı, şüpheli için de uzaklaştırma istedik. Yani her normal insan gibi adalete başvurduk, adale güvendik ancak bugüne kadar arkadaşımızın güvenliği için hiç bir şey yapılmadı. Biz de Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) olarak Tabip Odası`yla birlikte arkadaşımızın yanında olma ve arkadaşımızı kendimiz koruma kararı aldık. Poliklinik kapısının önünde sırayla nöbet tutmaya başladık. Arkadaşımızın güvenliği sağlanıncaya kadar nöbet eylemimiz devam edecektir" denildi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş