havadurum

Okul sporlarında rekora doymuyorlar

Ezine Gazi Ortaokulu, Türkiye’de okul mevcuduna göre en fazla lisanslı öğrenci, en çok branşta ve en takımla yarışmaya katılan, en fazla kupa ve madalya alan eğitim kurumu olarak pek çok rekora imza attı.

489

Ezine Gazi Ortaokulu, Cumhuriyetin 100’üncü yılında “Fırsat Verirsen Her Çocuk Başarır” düsturuyla başlatılan ve birincil hedefi okul sporlarına katılan öğrenci ve branş sayısını arttırarak spor ve fiziksel aktiviteyi yaşam tarzı haline getirmek olan sportif faaliyetlerini bitirdi.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında Türkiye’de okul mevcuduna göre en fazla lisanslı öğrenci, en çok branşta ve en takımla yarışmaya katılan, en fazla kupa ve madalya alan eğitim kurumu olarak pek çok rekora imza atan Ezine Gazi Ortaokulu, Çanakkale’nin okul sporları dalında adını ülke genelinde duyurdu.

Aynı zamanda A Milli sporcu olan Beden Eğitimi Öğretmeni Erdi Tan gözetiminde, 9 antrenörle öğrencilerini en az bir dalda spora teşvik eden Ezine Gazi Ortaokulu, 149 öğrencisini bölge müsabakalarına ve Türkiye Birinciliği müsabakalarına götürdü.

Ezine Gazi Ortaokulu toplamda 566 lisanslı öğrenciyle, 17 farklı branşta kız-erkek küçükler-yıldızlar toplam 38 takımla, okul sporları müsabakalarında resmi olarak 25 kupa 382 madalyayı müzesine kaldırdı.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş