havadurum

Oğuz Aksaç Kimdir? Türk Halk Müziğinin Başarılı İsmi Oğuz Aksaç Hakkında Bilinmeyenler

Oğuz Aksaç, Türk halk müziği sanatçısı, besteci ve söz yazarıdır. Erzincan Tercan’da doğan ve Ankara’da büyüyen sanatçı, Grup Çığ’ın kurucusu olup solo kariyerine devam etmektedir. Oğuz Aksaç, bugüne kadar altı solo albüm çıkarmış ve birçok ortak projede yer almıştır. Sanatçı, aynı zamanda birçok ödül kazanmıştır. Oğuz Aksaç, 2017 yılında Berna Karabulut ile evlenmiş ve iki çocuk sahibi olmuştur.

3005

Oğuz Aksaç, Türk halk müziği sanatçısı, besteci ve söz yazarıdır. Erzincan Tercan’da doğan ve Ankara’da büyüyen Oğuz Aksaç, lise yıllarında tanıştığı Mustafa Özarslan ile birlikte Grup Çığ’ı kurmuş ve dört albüm çıkarmıştır. Gruptan ayrıldıktan sonra solo kariyerine devam eden sanatçı, bugüne kadar altı albüm yayınlamıştır. Oğuz Aksaç, aynı zamanda İlkay Akkaya ile birlikte Salkım Söğüt 4 albümünde yer almış ve birçok ortak projede bulunmuştur. Oğuz Aksaç, 2017 yılında türkücü Berna Karabulut ile evlenmiş ve iki çocuk sahibi olmuştur. Yaşamını Antalya’da sürdüren sanatçı, müzik çalışmalarına devam etmektedir. İşte Oğuz Aksaç’ın hayatı ve müzik kariyeri hakkında merak edilenler:

Oğuz Aksaç’ın doğum yeri, tarihi ve burcu

Oğuz Aksaç, 4 Eylül 1974 tarihinde Erzincan Tercan’da dünyaya gelmiştir. Burcu Başak’tır. Baba tarafından aslen Erzincan Tercanlı olan sanatçı, daha sonra ailesiyle birlikte Ankara’ya taşınmış ve varoşlarda yetişmiştir.

Oğuz Aksaç’ın eğitim hayatı

Oğuz Aksaç, lise eğitimini Ankara’da tamamlamıştır. Üniversite eğitimine başlamış ancak yarım bırakmıştır. Lise yıllarında müzikle ilgilenmeye başlayan sanatçı, bağlama, gitar, flüt, bateri ve klarnet gibi birçok enstrüman çalmayı öğrenmiştir.

Oğuz Aksaç’ın müzik kariyeri

Oğuz Aksaç, lise yıllarında tanıştığı arkadaşı Mustafa Özarslan ile birlikte 1994 yılında müzik çalışmalarına başlamış ve Grup Çığ’ı kurmuştur. Grup Çığ ile birlikte Çığ Türküleri (1998), Yayla Çiçeği (2000), Nida (2002) ve Mevsim (2004) olmak üzere dört albüm çıkaran sanatçı, 2004 yılında gruptan ayrılmıştır.

Gruptan ayrılır ayrılmaz solo albüm çalışmalarına başlayan Oğuz Aksaç, 2005 yılında Oğuzname isimli ilk solo albümünü piyasaya çıkarmıştır. Bu albümde yer alan “Turnalar Semahı” isimli eser büyük beğeni toplamıştır. Sanatçı ikinci solo albümü olan Dalgalar’ı 2007 yılında çıkarmıştır. Bu albümde kendi yazdığı ve bestelediği eserlere de yer vermiştir. Üçüncü solo albümü olan Giz’i 2009 yılında çıkartan sanatçı, bu albümde de kendi eserlerinin yanı sıra anonim türküler de seslendirmiştir. Sanatçının dördüncü solo albümü Sevdadır 2013 yılında yayınlanmıştır. Beşinci solo albümü İğde Kokusu ise 2017 yılında piyasaya çıkmıştır. Altıncı solo albümü Gökyüzü ise 2018 yılında dinleyicilerle buluşmuştur. Sanatçı, 2021 yılında Eyvah isimli single’ını çıkartmıştır.

Oğuz Aksaç, solo albümlerinin yanı sıra birçok ortak projede de yer almıştır. Sanatçı, 2002 yılında Grup Kızılırmak solisti İlkay Akkaya ile birlikte Salkım Söğüt 4 albümünü çıkarmıştır. Ayrıca Şarkılar Yaşar (2005), Dost Kervanı (2005), Türkülerimiz Var Bizim (2009), Aydın Öztürk Bestelerini Söylediler 2 (2009) ve Yola Yoldaş Olanlar (2010) gibi birçok ortak albümde yer almıştır.

Oğuz Aksaç’ın ödülleri

Oğuz Aksaç, müzik kariyeri boyunca birçok ödül kazanmıştır. Sanatçı, 2006 yılında Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde “En İyi Halk Müziği Erkek Sanatçısı” ödülünü almıştır. Ayrıca 2010 yılında Altın Kelebek Ödülleri’nde “En İyi Halk Müziği Erkek Sanatçısı” ödülünü kazanmıştır. Sanatçı, 2018 yılında ise Türkiye Yazarlar Birliği tarafından “Yılın Halk Müziği Sanatçısı” seçilmiştir.

Oğuz Aksaç’ın aile hayatı

Oğuz Aksaç, 2017 yılında türkücü Berna Karabulut ile evlenmiştir. Çiftin iki çocuğu vardır. Oğuz Aksaç, yaşamını ailesiyle birlikte Antalya’da sürdürmektedir. (Haber Merkezi)

Paylaş