Ogün Samast için yeni iddianame: 12 yıla kadar hapis isteniyor!

Hrant Dink cinayetinin faili Ogün Samast, 4 gün önce cezaevinden tahliye edilmesinin ardından, ‘FETÖ’nün çıkar ve amaçları doğrultusunda hareket ettiği’ iddiasıyla yeniden yargılanacak. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan yeni iddianamede, Samast’ın 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapsi talep edildi.

960

Hrant Dink cinayetinin faili Ogün Samast, 4 gün önce cezaevinden tahliye edildi. Samast’ın tahliyesinin ardından, ‘FETÖ’nün çıkar ve amaçları doğrultusunda hareket ettiği’ iddiasıyla yeni bir iddianame hazırlandı. Samast’ın 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapsi talep edildi.

Samast’ın ‘suça sürüklenen çocuk’ olarak yargılanması istendi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Samast’ın ‘suça sürüklenen çocuk’ olarak yargılanması istendi. İddianamede, Samast’ın 5 Aralık 2014’te savcılıkta verdiği ifadeye de yer verildi. Samast, ifadesinde, Yasin Hayal ve Erhan Tuncel’in kendisine ‘Ramazan Akyürek ve Fuat müdür’ diye bahsettiklerini, ‘İstanbul emniyet amiri bile biliyor ama arkanızda hepsi, düşün, büyük kahraman olacaksın, cayarsan fena olur yakarım seni’ dediklerini anlattı.

Samast’ın ‘FETÖ’yle irtibatı olduğu’ belirtildi

İddianamede, 'FETÖ’nün, ‘devletin kurumlarını ele geçirmek’ amacıyla stratejiler izlediği, Dink cinayeti sonrası öncelikli olarak ‘FETÖ’nün İstanbul İstihbarat Müdürlüğünü ele geçirdiği, daha sonra ise bu şubenin imkanlarıyla Ergenekon, Balyoz, Ayışığı, Askeri Casusluk, Cizre/Temizöz, Devrimci Karargah, Tahşiye, Selam Tevhid, 17-25 Aralık operasyon ve davalarını, devamında 15 Temmuz darbe girişimine giden süreci başlattığı’ anlatıldı.

İddianamede, Samast’ın ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olduğuna ilişkin somut delil elde edilemediği’ ifade edilirken, Samast hakkında ele geçirilen bir kısım delillerin 'FETÖ’nün yönetici ve üyeleriyle belli bir irtibatının olduğunu, bu irtibatla şüpheliler Tuncay Uzundal, Zeynel Abidin Yavuz, Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Ersin Yolcu ve Ahmet İskender’le birlikte Samast’ın Dink cinayetini işlerken ve sonrasında '‘FETÖ’nün çıkar ve amaçları doğrultusunda hareket ettiğini ortaya koyduğu’ belirtildi. İddianame, incelenmek üzere İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

(Haber Merkezi)

Paylaş