Öğrenci yurtlarında gıda güvenliği denetimi yapıldı

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, yükseköğretim kurumlarının açılmasıyla birlikte, öğrencilere güvenilir gıda sağlamak amacıyla yurt kantin ve yemekhanelerinde hijyen denetimleri gerçekleştirdi.

387

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, öğrenci yurtlarının kantin ve yemekhane denetimlerine katılarak gıda güvenliğini sağlama çalışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan'ın da eşlik ettiği denetimlerde, öğrencilerin güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için gerekli hijyen standartlarının sağlandığından emin olundu.

Türkarslan, denetimler sırasında "Yükseköğretim Kurumlarının açılması ile birlikte öğrencilerimizin güvenilir gıdaya ulaşabilmeleri amacıyla il genelinde yapılan denetimlerde Tarım Cebimde Uygulaması, Gıda Kontrol ve İşletme Denetim Sorgulama Menüsü hakkında bilgilendirmeler gerçekleştirdik" dedi.

Yapılan bu denetimlerin, öğrenci sağlığını korumak ve güvenli gıda tüketimini teşvik etmek amacıyla düzenlendiğini vurgulayan Turkarslan, “Hijyen koşullarının yanı sıra gıda güvenliği konusunda da önemli adımlar atıldı. Çanakkale'deki öğrencilere sağlıklı ve güvenilir gıda hizmeti sunulması için çalışmalar kurum olarak devam edecek” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş