Öğrenci akbiline yaş sınırı geldi mi, ne zaman başlıyor? 30 yaş üstü öğrenci kartı ne kadar, kaç TL oldu?

Öğrenci akbili yaş sınırı geldi mi soru, gündemde merak edilen konulardan biri. 30 yaş üstü öğrenci akbili ne zaman başlayacak sorusu, İBB tarafından alınan kararla gündeme oturdu. Peki 30 yaş üstü öğrenci akbili ne kadar, kaç TL? Öğrenci kartı yaş sınırı ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...

979

İETT öğrenci kartında yaş şartında değişikliğe gidildi. Buna göre İstanbul’da, toplu taşımada öğrenci indirimine 30 yaş sınırı getirilmesi kararı alındı. Peki 30 yaş üstü öğrenci akbili ne kadar oldu, ne zaman başlıyor?

Öğrenci Akbili'ne Yaş Sınırı Geldi mi?

Öğrenci akbillerine yaş sınırı getirilmesine dair karar alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde kabul edilen yeni düzenleme ile 30 yaşını geçen öğrenciler artık yarı yarıya uygulanan indirimli öğrenci kartını kullanamayacak.

30 Yaş Üstü Öğrencilere Zam Yapılacak Mı?

Bu karar, özellikle yüksek lisans ve doktora yapan 30 yaş üstü öğrencileri yakından ilgilendiriyor. Yeni düzenlemeyle birlikte bu öğrenciler, tam karta oranla yüzde 10 indirim, aylık abonman ücretinde ise yüzde 82 indirim alabilecekler.

Öğrenci İndirimi Ne Kadar Olacak?

30 yaş üstü öğrenciler için uygulanacak indirim oranları şöyle:

  • Tam kart: Yüzde 10 indirim
  • Aylık abonman: Yüzde 82 indirim

Yeni Düzenleme Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Yeni düzenlemenin ne zaman yürürlüğe gireceği henüz netlik kazanmadı. Ancak, İBB tarafından yapılan açıklamalara göre kısa süre içerisinde uygulamaya geçilmesi bekleniyor.

Öğrenci Akbili Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Yeni düzenleme sonrası öğrenci akbili başvuruları için gerekli belgeler ve başvuru şekli İBB tarafından duyurulacaktır. Öğrenciler, başvurularını İBB'nin resmi internet sitesi veya ilgili birimlerinden yapabilecekler.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş