havadurum

Nilüfer Müzik Festivali iptal edildi

Bu sene 7'incisi düzenlenecek olan Nilüfer Müzik Festivali, alkol yasağıyla karşı karşıya kaldı. Bursa Valiliği'nin konaklama ve alkol satışını yasaklaması üzerine Nilüfer Müzik Festivali, iptal edildi.

1218

Nilüfer Müzik Festivali'nin bu sene 7'incisi düzenlenmesi planlanıyordu. Bursa Valiliği'nin konaklama ve alkol satışını yasaklamasının ardından festival iptal edildi. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Balat Atatürk Ormanı girişinde yaptığı basın açıklamasında, protesto amacıyla, bu yıl Nilüfer Müzik Festivali'ni iptal etme kararı aldıklarını duyurdu.

CHP Bursa Milletvekilleri Kayıhan Pala ile Hasan Öztürk, CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ve CHP Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Elifnur Yamak'ın da katılım sağladığı basın açıklamasında yaşanan süreç hakkında kamuoyunu bilgilendiren Erdem, "Bu yıl 1-3 Eylül tarihlerinde 7. Nilüfer Müzik Festivali'ni yapacağımızı duyurmuştuk. Ancak Nilüfer Kaymakamlığı kanalıyla bize ulaşan bir engelleme girişimiyle karşı karşıya kaldık. Festivalimize kamp ve alkol yasağı geldi. Hatırlayacaksınız geçen yıl da aynı durumla karşılaşmıştık. Aynı tarihlerde Büyükşehir Belediyesi'nin kamplı bir festivaline izin verilmiş ancak festivale bir gün kala bize izin verilmemişti. O nedenle bu engellemeye direndik ve geçen yıl festivalimizi kamplı yaptık. Ancak bu yıl yine aynı engelleme girişimiyle karşı karşıyayız" sözlerine yer verdi.

"Hukuk önünce mücadele etmeye devam edeceğiz"
Festivalin dört gözle beklendiğini ve eşsiz bir deneyim olduğunu belirten Turgay Erdem, mücadelelerine devam edeceklerini ifade etti. Erdem konuşmasında "Gençlerin tarihini iple çektiği bir deneyim de aynı zamanda. İsteyen kamp yapıyor, atölye çalışmaları ile yeni dostlukları ediniyor. Krizlerin sıkıntılarını dışarıda bırakıp doğanın kucağında müzikle destekleniyor. Herkesin mutlulukla ayrıldığı bir iş yapıyoruz. 300 bin katılımcı ve 30 bin çadırlı misafir edindik. Ve hiç sorun yaşamadık. Emniyet güçleri de burada sorun çıkmadığı için bizlere teşekkür etmiştir. Yaşam tarzına müdahale ediliyor. 3 bine yakın başvuru vardı. Buraya gelmek için heyecan duyan yurt içi ve yurt dışından birçok genç vardı. Gençlerin soluk alacağı alanlar yok ediliyor. Biz bunu protesto ediyoruz. Festivali iptal etme kararı aldık. Satılmış biletlerin paralarını iade edeceğiz. Ve hukuk önünde mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İptal kararı, Nilüfer Belediyesi'nin resmi Twitter hesabından da paylaşıldı.
(Esra Güller)
50011_wysiwyg_88273_olay-bursa-iptal.jpg

Paylaş