Nihai kararı İl Disiplin Kurulu verecek! CHP’de gözler ihraçlarda!

CHP’de 31 Mart seçimleri öncesi, “parti aleyhine çalışma” eylemi içinde oldukları tespit edilen toplam 33 kişinin partideki gelecekleri önümüzdeki günlerde karara bağlanacak. CHP Genel Merkezi’nin son gönderdiği yazıda, nihai kararın İl Disiplin Kurulu’nda olduğu bildirildiği öğrenildi.

1496

Çanakkale OLAY Gazetesi'nden Seçkin Sağlam'ın haberine göre; Uzun yıllardır kent siyasetinin dinamosu konumunda olan CHP’de gözler seçim öncesi faaliyetleri nedeni ile haklarında şikayette bulunulun 33 kişinin ihracında. Parti içi mücadeleleri, grup siyaseti ile bilinen CHP, son dönemde ihraçlarla gündeme geliyor. “İktidar yürüyüşü” olarak nitelendirilen 31Mart seçimleri Çanakkale’de, yerel iktidar açısından olmasa da muhalefet açısından sürpriz sonuçları ortaya koydu. Uzun yıllardır merkezde ikinci parti konumundaki Ak Parti üçüncü sıraya gerilerken, Türkiye genelinde eriyen ve oy oranı yüzde 3’lere kadar gerileyen İyi Parti ikinci parti olarak seçimin sürpriziydi. CHP’de ise Belediye Başkanı Muharrem Erkek, son yayınlanan anket sonucuna yakın bir oy alarak yerel iktidarda sürpriz yaşatmadı. Ancak, seçim sonuçlarının parti içi değerlendirilmesinde CHP’ye muhalefet partileri değil, parti içi muhalefet sorun yaşattığı ileri sürüldü.

“Vur vur inlesin CHP dinlesin”

CHP’de Belediye Başkanı Muharrem Erkek’in aday olarak açıklanmasının ardından, aday adaylarından İrfan Mutluay ve beraberindekiler Ankara’ya protesto yürüyüşü yaptı. Yürüyüşte sık sık “Vur vur inlesin CHP dinlesin” sloganı atıldı. Çanakkale’de Belediye ve İl Genel Meclisi’nde sandalye sayısını artırarak merkez ilçede ve il genelinde iktidar olan CHP örgütleri, seçim öncesi sürecin partiye zarar verdiğini düşünüyor.

Disiplin süreci başladı

Çanakkale’de “parti aleyhinde çalıştıkları”, başka adayları doğrudan veya dolaylı olarak destekledikleri ve parti adayını kamuoyunda kötüledikleri tespit edilen toplam 33 kişi MYK tarafından geçici ihraç talebiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Yeni gelişme; MYK nihai kararı İl Disiplin Kuruluna bıraktı

MYK yazısı, İl Disiplin Kurulu’nun da “Geçici ihraçları onaylayacağı” yönünde değerlendirmeler yapılmıştı. Ancak Genel Merkezden son gelen yazıda tespit edilen söz konusu disiplin suçlarının Parti tüzüğünün kesin ihraç gerektiren fiilleri oluşturduğu, MYK’nın geçici ihraç maddesi ile değerlendirme yaptığı ifade edildi. Ancak, MYK’nin sevkinin ardından nihai karar yetkisinin İl Disiplin Kurulu’nda olduğu belirtildi.

Kesin ihraçlar olacak!

CHP İl Disiplin Kurulu’nun önümüzdeki günlerde toplanacağı ve aralarında önceki dönem Belediye Başkan Yardımcıları ile İl ve merkez ilçe başkanlığı yapmış isimlerinde olduğu toplam 33 kişiyle ilgili son kararı vereceği öğrenildi. Sevk edilenler içinde Genel Merkezin geçici ihraç önerisine uyulacak isimlerin olduğu, bazı isimlerin ise kesin ihraç cezası alabileceği ileri sürülüyor.

Ayrıca, ihraçları görüşecek İl Disiplin Kurulu toplantısı öncesi bazı istifaların olabileceği, ancak disiplin dosyalarının Yüksek Disiplin Kurulu’na bildirileceği, istifa edenlerin tekrar döndüklerinde disiplin dosyalarının yeniden açılacağı öğrenildi.

(Seçkin Sağlam)

(HABER MERKEZİ)
Paylaş