havadurum

Neymar sezonu kapattı! Brezilyalı yıldızın sakatlığı ne kadar sürecek?

Neymar’ın sol dizinden ciddi bir sakatlık geçirdiği ve ameliyat olması gerektiği açıklandı. Brezilyalı futbolcu, sezonu kapatırken, kulübü Al Hilal’den de resmi bir açıklama geldi.

2327

Brezilya Milli Takımı’nın yıldız oyuncusu Neymar, Uruguay ile oynanan maçta sol dizinden sakatlandı. Brezilya Futbol Federasyonu, Neymar’ın sol diz ön çapraz bağı ve menisküsünde yırtık olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini duyurdu. Neymar’ın kulübü Al Hilal de oyuncunun sezonu kapattığını resmi internet sitesinden açıkladı. Peki, Neymar sakatlığı ne kadar sürecek, ne sakatlığı geçirdi?

Neymar’ın sol diz ön çapraz bağı ve menisküsünde yırtık tespit edildi

Brezilya Milli Takımı’nın yıldız oyuncusu Neymar, Uruguay karşısında oynanan maçın ilk yarısının son dakikalarında sol dizinden sakatlandı. 45+4. dakikada yerde kalan ve acı içinde kıvranan Neymar, sedye ile sahayı terk etti. Brezilya Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, Neymar’ın sol diz ön çapraz bağı ve menisküsünde yırtık olduğu ve ameliyat olması gerektiği duyuruldu.

Neymar sezonu kapattı! Al Hilal’den resmi açıklama geldi

Neymar’ın kulübü Suudi Arabistan temsilcisi Al Hilal’den de konuyla ilgili resmi bir açıklama geldi. Al Hilal, Neymar’ın ameliyat edileceğini ve sezonu kapattığını duyurdu. Al Hilal’in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Neymar’ın sağlık durumu hakkında bilgilendirme yapmak isteriz. Oyuncumuz, Brezilya Milli Takımı’nın Uruguay ile oynadığı maçta sol dizinden ciddi bir sakatlık yaşamıştır. Yapılan tetkikler sonucunda, sol diz ön çapraz bağı ve menisküsünde yırtık tespit edilmiştir. Oyuncumuzun ameliyat olması gerekmektedir. Bu nedenle, oyuncumuzun bu sezon sahalara dönmesi mümkün görünmemektedir. Oyuncumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve en kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz.”

Neymar’ın sakatlık geçmişi

Neymar, kariyerinde birçok kez sakatlık sorunu yaşadı. Brezilyalı futbolcu, 2014 yılında Dünya Kupası çeyrek finalinde Kolombiya ile oynanan maçta omuriliğinden sakatlanmış ve turnuvaya veda etmişti. 2018 yılında ise PSG forması giyerken sağ ayak bileğinden ameliyat olmuş ve yaklaşık üç ay sahalardan uzak kalmıştı. Neymar, son olarak 2021 yılında kaburga ezilmesi yaşamış ve dört maç kaçırmıştı. (Haber Merkezi)

Paylaş