havadurum

Netflix’te Gösterime Giren ‘Kont’ Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Netflix'in son filmi "Kont," Şili'nin eski diktatörü Augusto Pinochet'yi 250 yaşında bir vampir olarak tasvir eden bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Peki ‘Kont’ filminin konusu nedir? Filmde hangi oyuncular rol alıyor? Film nerede çekildi ve ne zaman yayınlandı? 

4091

Netflix’in yeni filmi ‘Kont’, Şilili diktatör Augusto Pinochet’yi 250 yaşında bir vampir olarak anlatıyor. Film, kara komedi ve tarihi gerçekleri harmanlayarak izleyiciye sıra dışı bir deneyim sunuyor. Peki ‘Kont’ filminin konusu nedir? Filmde hangi oyuncular rol alıyor? Film nerede çekildi ve ne zaman yayınlandı? İşte ‘Kont’ filmi hakkında merak edilenler…

‘Kont’ Filminin Konusu

Film, Şili’nin eski diktatörü Augusto Pinochet’nin son günlerini konu alıyor. Pinochet, 1973 yılında yaptığı darbeyle iktidarı ele geçirmiş ve 17 yıl boyunca ülkeyi kanlı bir rejimle yönetmiştir. Filmde Pinochet, aslında 250 yaşında bir vampir olarak betimleniyor. Yaşama sevincini kaybeden ve aç kalmaya karar veren Pinochet, çocuklarını çiftliğinde ağırlayarak malını mülkünü dağıtmak ister. Ancak işler beklediği gibi gitmez. Çiftliğe muhasebe hesaplarını tutması için çağrılan genç bir kadına aşık olur. Kadın ise çocuklar tarafından tutulmuştur ve asıl amacı Pinochet’yi öldürmektir.

‘Kont’ Filminin Oyuncu Kadrosu

Filmin başrolünde Pinochet’i canlandıran Jaime Vadell yer alıyor. Vadell, Şili sinemasının usta isimlerinden biri olarak tanınıyor. Filmin diğer önemli oyuncuları arasında Gloria Münchmeyer, Paula Luchsinger ve Alfredo Castro bulunuyor. Castro, yönetmen Pablo Larraín’in daha önceki filmlerinde de rol almıştır.

‘Kont’ Filminin Yönetmeni ve Yapım Ekibi

Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Pablo Larraín üstleniyor. Larraín, Şili sinemasının en başarılı yönetmenlerinden biri olarak kabul ediliyor. Larraín’in filmografisinde ‘No’, ‘Jackie’, ‘Neruda’ gibi ödüllü filmler yer alıyor. Larraín’in son filmi ‘Spencer’, Venedik Film Festivali’nde prömiyerini yaptı ve büyük beğeni topladı. ‘Kont’ filminin yapımcılığını ise Juan de Dios Larraín ve Renan Artukmaç yapıyor.

‘Kont’ Filminin Çekim Yeri ve Yayın Tarihi

Film, Şili’nin başkenti Santiago’da çekildi. Filmde Pinochet’nin çiftliği olarak kullanılan yer ise gerçekte de diktatörün yaşadığı yerdir. Film, 15 Eylül 2023 tarihinde Netflix platformunda yayınlandı. Film, siyah beyaz olarak çekilmiştir.

‘Kont’ Filminin Eleştirmen Yorumları

Film, eleştirmenlerden genellikle olumlu yorumlar aldı. Film, kara komedi ve tarihi gerçekleri harmanlayarak izleyiciye sıra dışı bir deneyim sunuyor. Filmde Pinochet’nin vampirliği hem ürkütücü hem de gülünç bir şekilde işleniyor. Filmdeki oyunculuk performansları da övgüye değer bulunuyor. Film, Venedik Film Festivali’nde prömiyerini yaptı ve seyircinin ters köşe olduğu bir film olarak nitelendirildi.

‘Kont’ Netflix’te Nasıl İzlenir?

‘Kont’ filmi, Netflix platformunda izlenebilir. Film, Türkçe dublaj ve altyazı seçenekleriyle sunuluyor. Film, 1 saat 40 dakika sürüyor. Film, 18 yaş ve üzeri izleyiciler için uygundur. Film, korku, fantastik, komedi ve tarihi türlerinde yer alıyor.

‘Kont’ Filmi Hakkında Merak Edilenler

Filmde Pinochet’nin vampirliği gerçek mi?

Filmde Pinochet’nin vampirliği kurgusal bir unsurdur. Film, tarihi gerçekleri kara komediyle harmanlayarak izleyiciye sıra dışı bir deneyim sunuyor.

Filmde Pinochet’nin çocukları kimlerdir?

Filmde Pinochet’nin çocukları olarak Lucía, Augusto Jr., Marco Antonio ve Jacqueline yer alıyor. Bu isimler gerçekte de Pinochet’nin çocuklarının isimleridir.

Filmde Pinochet’nin aşık olduğu kadın kimdir?

Filmde Pinochet’nin aşık olduğu kadın, muhasebeci olarak çiftliğe gelen Ana adlı bir karakterdir. Ana, gerçekte var olmayan kurgusal bir karakterdir. Ana’nın asıl amacı Pinochet’yi öldürmektir.

Filmde Pinochet’nin ölümü nasıl gerçekleşiyor?

Filmde Pinochet’nin ölümü, Ana tarafından boynuna saplanan bir çatal ile gerçekleşiyor. Bu sahne, filmdeki en kanlı ve şok edici sahnelerden biridir. Gerçekte ise Pinochet, 2006 yılında kalp krizi sonucu ölmüştür.(Haber Merkezi)

Paylaş