NASA, UFO varlığını kabul etti mi?

587

 Uzaylı var mı UFO`lar gerçek mi tartışmaları devam ediyor. Dünya dışı varlıkların var olup olmadığı konusunda tartışmalar devam ederken ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi`nin (NASA) halka açık açıklamalarda bulundu. NASA tarafından yapılan açıklamayla birlikte kısa sürede sosyal medyanın ve dünya gündeminde öne çıkan başlıklar arasında “UFO” tartışması yeniden alevlendi.

 
16 kişilik uzman ekipten ilk açıklama
NASA`nın 2022`de UFO iddialarını incelemek üzere oluşturduğu 16 kişilik uzman heyeti, ilk basın açıklamasını gerçekleştirdi. Detaylı bilgilerin yer alacağı rapor ise önümüzdeki haftalarda kamuoyu ile paylaşılacak.
 
Açıklama 4 saat sürdü
UFO gözlemleri ile sivil hükümet ve ticaret sektörlerinden toplanan diğer verileri incelemek üzere kurulan 16 kişilik fizik ve astrobiyoloji gibi bir dizi alandan uzmanlardan oluşan heyetin 4 saatlik açık oturumuna sosyal medya hesabından ulaşılabilecek.
 
Gözler Temmuz ayında
Reuters’da yer alan habere göre,  NASA, Çarşamba günü ajansın Washington`daki genel merkezindeki dört saatlik halka açık oturumun odak noktasının, ekip bir rapor yayınlamadan önce "son müzakereler" yapmak olduğunu ve Spergel`in Temmuz ayı sonunda yayınlanmasının planlandığını söyledi. Fizikten astrobiyolojiye kadar çeşitli alanlardan uzmanları bir araya getiren 16 üyeli yapı, UAP`ler olarak adlandırdığı sınıflandırılmamış UFO gözlemlerini ve sivil hükümet ve ticari sektörlerden toplanan diğer verileri incelemek için geçen Haziran ayında kuruldu. Panel başkanı David Spergel açılış konuşmasında "Öğrendiğimizi hissettiğim şeyi bir satırda özetlemem gerekirse, yüksek kaliteli verilere ihtiyacımız var" dedi. (Dilan Kaynak)
 
Paylaş